• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Последние события в зоне военных действий на Востоке Украины

    Опубликовано: 2014-06-25 19:45:47

    24 червня бойовики, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, даним у Донецьку на зустрічі з представниками Тристоронньої контактної групи, збили гелікоптер Збройних Сил України і спричинили смерть 9 людей. З моменту оголошення мирного плану Президента України терористи близько 40 разів відкривали вогонь по українських військових.

    Президент України Петро Порошенко увечері 24 червня під час зустрічі з керівниками силових структур віддав наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь.

    Глава держави не виключає, що режим припинення вогню може бути скасований достроково, зважаючи на постійне його порушення контрольованими ззовні бойовиками.

    Президент сподівається на проведення 25 червня чотиристоронньої телефонної конференції за участі Федерального Канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда та Президента Росії Володимира Путіна.

    Також Президент РФ Володимир Путін звернувся до Ради Федерації із пропозицією скасувати постанову про використання армії РФ в Україні.

    Президент України Петро Порошенко вважає звернення Володимира Путіна до Ради Федерації щодо скасування рішення про використання військових сил РФ на території України від 1 березня 2014 року - першим практичним кроком після офіційної підтримки Президентом Росії мирного плану України з врегулювання ситуації на Донбасі.

    Глава держави звернувся до голови Верховної Ради Олександра Турчинова з пропозицією обговорити з головою Ради Федерації Валентиною Матвієнко можливість розгляду цього питання на найближчому засіданні верхньої палати парламенту Росії.

    Рада Федерації російського парламенту проголосує за скасування рішення про використання військ РФ на території України 25 червня.

     

    Українські прикордонники відмічають присутність в прикордонні озброєних  груп невідомих осіб, а також переміщення військової техніки та підрозділів Збройних сил  Росії  поблизу українського кордону. Російська сторона не виконує своїх обов’язків з охорони державного кордону з Україною та сприяє перетину кордону терористами. Зокрема, такі дії відбуваються на прикордонному пункті пропуску «Ізварине» Луганської області. 

     

    Українською стороною такі спроби блокуються вогневим прикриттям Збройних Сил України.

     

    25 червня з 4 до 6 години відбулося бойове зіткнення та обстріли блокпостів і опорних пунктів прикриття лінії державного кордону в районі населених пунктів Бірюково та Дьяково Луганської області. Обстріл прикордонників проводився з мінометів та стрілецької зброї. Втрат з боку прикордонників немає.

     

    24 червня у Луганській області поблизу міста Свердловськ терористи атакували ротний опорний пункт українських силовиків. Напад терористів відбито, але на жаль, є втрати серед наших військових.

     

    24 червня у районі Путилівського мосту Донецька, на блокпосту терористів було розстріляно автомобіль місцевого жителя, який рухався у напрямку аеропорту і не зупинився на вимоги бойовиків. Внаслідок інциденту загинула 34-річна мешканка м. Краматорська.

     

    24 червня у Горлівці Донецької області, за вказівкою одного з лідерів терористів на прізвисько «Бєс», бойовиками був здійснений цинічний розбійний напад на підприємство «Новогорлівський машинобудівний завод». В результаті викрадено близько 5 тонн дизпалива, 4 автомобілі (3 легкових, 1 автобус ПАЗ) та пограбовано  касу підприємства на суму близько 300 тис. грн.

     

    24 червня у Донецькій і Луганській областях на перегонах поблизу міст Горлівка, Дебальцеве, станції Кондрашевська Нова та інших підірвано залізничні колії з використанням саморобних вибухових пристроїв, внаслідок чого обрушені електроопори та пошкоджено колії. Тривають роботи з відновлення залізничних ділянок.


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.