• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Впервые проведена ветеринарно-санитарная оценка Киевского водохранилища

    Опубликовано: 2014-06-24 09:49:47

    Законом України «Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них» визначено, що спеціальне використання риби, інших водних живих ресурсів здійснюється суб’єктами господарювання за наявності ліцензій та позитивних ветеринарно-санітарних оцінок стану промислових ділянок рибогосподарських водних об’єктів загальнодержавного значення і показників безпеки риби.

    У той же час, ветеринарно-санітарну оцінку Київського водосховища, в порушення зазначених вимог законодавства, жодного разу не проведено.

    За втручання Київської міжрайонної екологічної прокуратури працівниками управління ветеринарної медицини у Вишгородському районі та Київрибоохорони 18 червня 2014 року відібрано зразки свіжовиловленої риби та води на промислових ділянках для проведення лабораторних досліджень, за результатами яких буде підготовлено висновок щодо ветеринарно-санітарного стану Київського водосховища.

    Довідково:Київське водосховище утворене греблею Київської ГЕС та заповнене у 1964-1966 роках, його площа складає 922 км², довжина 110 км. Водосховище є рибогосподарським водним об’єктом загальнодержавного значення, на якому здійснюється промислове рибальство в межах Київської області 21 суб’єктом господарювання. Загальний вилов водних біоресурсів у 2013 році становив 839,696 т.

    Прес-служба Київської міжрайонної екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.