• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Накануне децентрализации в Украине обязательно нужно провести административно-территориальную реформу

    Опубликовано: 2014-06-10 18:50:22

    Перед тим, як переходити до децентралізації влади в Україні і передачі повноважень на місця, в Україні слід обов’язково провести адміністративно-територіальну реформу. Хорошим прикладом для нашої держави у цьому напрямку є Польща.

    Таке переконання в ефірі Радіо Ера висловив представник Громадянської ініціативи "Третя Українська Республіка" Віктор Матчук.

    "Адміністративно-територіальна реформа і децентралізація влади – це як віз і кінь. Не можна ставити воза поперед коня. Рішення про децентралізацію, про передачу повноважень потрібно закріпити в Конституції, але потрібно передбачити, що вводиться це не з завтрашнього дня. Має бути поставлене завдання – до моменту передачі цих повноважень здійснити адміністративно-територіальну реформу. Напрацювання є, було б бажання зробити", - заявив він.

    За словами Матчука, саме такий шлях успішно пройшла Польща, яка завдяки адміністративно-територіальній реформі більш як вдвічі зменшила кількість воєводств, створила повноцінні громади.

    Таким чином, як він наголосив, Україні не потрібно "придумувати велосипед", а уважніше придивитися до досвіду Польщі, яка успішно пройшла цей шлях. "Звісно, там були зроблені деякі помилки. Але ми можемо засвоїти їхні уроки і просто їх не повторювати", - додав Матчук.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.