• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Донбассе надо ввести прямое президентское правление

    Опубликовано: 2014-06-10 18:50:06

    Усі органи місцевого самоврядування у Донецькій та Луганській областях слід відсторонити від прийняття рішень і на перехідний період ввести пряме президентське правління. Про це в ефірі "Радіо Ера" заявив представник Громадянської ініціативи "Третя Українська Республіка" Віктор Матчук.

    Як наголосив політик, нинішні органи місцевого самоврядування на Донбасі уже фактично не працюють: частина мерів подали у відставку, з'явилося багато так званих "народних мерів", ще частина робить такі заяви, з яких зрозуміло, що вони або несамостійні, або просто несповна розуму.

    "Людям вже неможливо розібратися, хто у них на місці є владою – хоч якоюсь, я вже не кажу легітимною. Та державна влада, яка на всій території України працює в штатному режимі, на Донбасі уже ні з чим справитись не зможе. Тому я і говорю про введення тимчасового прямого президентського правління", - сказав Матчук.

    За його словами, врегулювати ситуацію у цих областях можна саме у такий спосіб. А після цього уже говорити про децентралізацію влади і делегування повноважень органам місцевого самоврядування, які прийдуть до влади після виборів. "Бо кому сьогодні передавати додаткові повноваження на місця? Стрєлкову, Абверу чи якимись неадекватним Штепам?...", - підкреслив політик.

    При цьому, за словами Матчука, влада обов’язково повинна рухатись у напрямку децентралізації, змінювати для цього законодавство і закріпити цей принцип у Конституції. "Але на перехідний період має бути навпаки – на цих територіях влада має бути організована набагато жорсткіше і централізованіше", - переконаний представник "Третьої Республіки".

    Він також додав, що пряме президентське правління означає, що глава держави може особисто призначати усіх мерів, голів районних адміністрацій і навіть сільських голів. "При такій системі навіть помилкове рішення не є критично страшним. Як тільки призначена людина в чомусь провинилася – то її можна зняти з посади упродовж п’яти хвилин. Під час війни демократичні принципи не працюють", - підсумував Матчук.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.