• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Крупный строительный скандал в Киеве вышел на «новый уровень»

    Опубликовано: 2014-06-05 23:32:00

    Мирні акції протесту мешканців Святошинського району проти будівництва Міністерством оборони України комерційного житла на вулиці Львівській, 15, що не вщухають вже тривалий час, сьогодні вилились у відкрите протистояння, повідомляє прес-служба Святошинської РДА.

    Спільними зусиллями святошинці продовжують боронити від вирубки, заради чергового хмарочоса, 4,6 га лісу.

    Завдяки акціям протесту мешканцям вдавалось тривалий час стримувати забудову, але в минулому році забудовник активізував свої дії, відновив будівництво і активно знищує зелені насадження на території колишнього військового протитуберкульозного госпіталю, де лікувалися тисячі військовослужбовців.

    Скандальну земельну ділянку загальною площею 4,55 га рішенням Київської міської ради від 28.09.2006 року № 83/140 було відведено Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу на вул. Львівській, 15 у Святошинському районі м. Києва.

    У Головному управлінні розвідки Міноборони звинувачення на свою адресу відкидають. За їх словами будівництво законне, вони знайшли інвестора і планують виділити квартири військовослужбовцям.

    Офіційно головним забудовником на Львівській, 15 є ТОВ «Інвест-Будресурс».

    Кілька днів тому охоронці будівельного майданчика побили активістку, що вийшла пікетувати скандальне будівництво. У жінки численні синці та гематоми на обличчі та тілі.

    Відреагували на свавілля охоронців будівельного майданчика однодумці постраждалої. Наступного дня більше ста активістів знесли майже триста метрів бетонного паркану, яким була огороджена територія будівництва.

    Сьогодні ініціативні мешканці Святошина вийшли пікетувати Київський апеляційний адміністративний суд, де розглядається їхній позов. Головна вимога святошинців - скасувати рішення Київради щодо забудови і облаштувати на цьому місці парк.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.