• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Итоги четырехлетнего проекта социальной защиты

    Опубликовано: 2014-06-03 17:03:29

    Міністри і топ-менеджери органів цивільного захисту та управління катастрофами країн Східного партнерства зберуться 13 червня в Брюсселі на заключну конференцію фінансованої ЄС Програми із запобігання, підготовки та реагування на антропогенні та стихійні лиха в Східному регіоні ЄІСП (PPRD East)  для підведення її підсумків.
     
    Міністри цивільного захисту та керівники національних органів з управління катастрофами Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України зустрінуться з високопоставленими чиновниками Європейської Комісії та представниками служб цивільного захисту країн-членів ЄС і обговорять результати виконання чотирирічної програми PPRD East у світлі зростаючої світової стурбованості збитком від катастроф. Основне завдання програми PPRD East вартістю 6 млн. євро полягає у розвитку потенціалу країн-партнерів у галузі цивільного захисту та управління ризиками виникнення катастроф, а також у наближенні їх до стандартів Механізму цивільного захисту ЄС.
     
    Серед її головних досягнень - встановлення національних процедур запиту допомоги у Координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації ЄС, створення сприятливих умов для регіонального співробітництва, просування практики ЄС в управлінні ризиками стихійних лих, у тому числі положень директив ЄС SEVESO про промислові аварії, які наразі впроваджуються у законодавство Білорусі та Азербайджану. Понад 1400 експертів з управління катастрофами відвідали організовані програмою PPRD East навчальні заняття та тренінги з міжнародного співробітництва у реагуванні на катастрофи, а також семінари щодо запобігання катастроф. Дослідження та рекомендації програми щодо національних систем цивільного захисту допомогли добитися важливих результатів у країнах-партнерах, наприклад, підписати міжвідомчі угоди з координації дій при реагуванні на катастрофи в Грузії та Україні.
     
    Розробка електронного атласу регіональних ризиків (ERRA) сприяла підвищенню рівня знань та інформованості про ризики катастроф у всіх шести країнах-партнерах. Програма допомогла провести низку навчально-інфомаційних заходів про ризики пожеж, повеней, землетрусів, обвалів і промислових аварій, в результаті яких могли б постраждати сотні тисяч людей. Конференція дозволить міністрам і генеральним директорам із цивільного захисту особисто обговорити питання, включені до регіонального плану управління ризиками виникнення катастроф, розробити сучасні інструменти і методи співпраці з питань цивільного захисту в рамках Східного партнерства, визначити напрями майбутніх ініціатив регіонального співробітництва у сфері запобігання катастроф, підготовки та реагування на надзвичайні ситуації. (Інфоцентр Європейського сусідства).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.