• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Промышленное сообщество требует мероприятий по сплочению страны

    Опубликовано: 2014-06-02 17:36:34

    Промисловці і підприємці переконані, що головною місією новообраного президента країни, яка підкріплена величезним кредитом довіри народу, полягає у забезпеченні миру на сході, поновленні там дій Конституції, законодавства України, гарантованому захисту життя та праці мирних громадян. Безумовно, озброєні терористи, бойовики, сепаратисти мають бути знешкоджені, але з населенням східних областей треба розпочинати широкомасштабний діалог, адресну роз’яснювальну роботу. Такої думки голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах.

    «Програма президента України, його перші конкретні кроки та заходи мають стати основою для консолідації суспільства та гілок влади. Нинішні проблеми України криються в тому числі і в тому, що ворожі сили намагаються розірвати її на частини. Президенту буде необхідно «зшивати» країну, шукати точки з’єднання представників різних частин суспільства, різних регіонів задля миру, стабільності, повернення до нормальних трудових процесів. Це непросто, оскільки йому належить виконувати завдання з викорінення корупції, оздоровлення владної вертикалі. Тому так важливо виправдати народну довіру, не допустити, щоб оновлення влади супроводжувалося черговою кадрово-політичною метушнею, перерозподілом портфелів, ресурсів та впливу, кон’юнктурним підходам у вирішенні загальнонаціональних проблем. Тому вкрай необхідно боротися за суспільну єдність, сконсолідованість, злагоду. Треба вчитися у народу, який на виборах президента України своєю згуртованістю та високою активністю продемонстрував справжню громадянську позицію, вміння діяти в інтересах держави», – наголошує А.Кінах.

    На його думку, можливість повернення на рейки сталого економічного зростання можливо лише через позбавлення від корупції. Дебюрократизація і дерегуляція, про які роками говориться в України, мають бути, нарешті, результативними. Необхідно домогтися скорочення обсягів дозвільної документації, введення чітких правил для тих, хто намагається контролювати бізнес.

    Підняти індекс інвестиційної привабливості при величезній проблемі дефіциту коштів на модернізацію, оновлення виробництв, підвищення конкурентоспроможності вдасться лише за викорінення корупції в судах. Підприємцю конче необхідна можливість захистити в суді право на власність, господарську діяльність та чесну конкуренцію.

    Нині увага промисловців і підприємців прикута, перш за все, до програми економічного розвитку України, яку має представити суспільству президент. Розвиток внутрішнього виробництва, активне впровадження програм імпортозаміщення та локалізації конкурентоспроможного виробництва потребують доступу суб’єктів господарювання до кредитних ресурсів, розробки стимулів для здійснення модернізації виробничих потужностей, підвищення продуктивності праці, зростання енергоефективності.

     «Промислова спільнота вимагає нового вітку розвитку державно-приватного партнерства як в сенсі налагодженні довірливих, партнерських відносин влади і бізнесу задля встановлення досконалого, сприятливого для підприємництва ділового клімату, так і з точки зору впровадження багатьох модернізаційних проектів, які дозволять об’єднати кошти приватного та державного походження», – підсумував Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.