• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На 101 день работы правительства киевляне хотят услышать о кадровых назначениях и люстрации

    Опубликовано: 2014-06-02 15:41:25

    У неділю кияни зібрались на віче аби відновити традицію громадських обговорень. Цього разу мешканців столиці об’єднала ідея прозорості влади та вимога публічного звіту уряду перед громадою. 8 червня — на 101-й день роботи Уряду українці хочуть відкритої розмови з міністрами про перші результати  та плани. 

     

    Про це зі сцени Майдану оголосили представники Громадського сектора Євромайдану Андрій Скіпальський та Олена Подобєд-Франківська. 

     

    «100 днів роботи уряду – це символічний перший етап, ми хотіли б почути про те, як він був пройдений! Сьогодні громадяни готові до діалогу і прагнуть від влади зворотного зв’язку. Ми відчуваємо гостру потребу отримати відповіді на питання та розуміння подальшого вектору руху країни, аби мати змогу впливати на ці процеси і допомагати змінювати Україну разом. Змінити систему - це те, чого прагнув Майдан, а відкрита розмова з громадськістю про результати, проблеми та плани - один із важливих кроків на цьому шляху», — сказав Андрій Скіпальський. 

     

    На віче зібралось кілька тисяч громадян, які схвалили ідею звіту уряду за 100 днів роботи. Кияни залишали свої запитання до влади в спеціальних скриньках, які були встановлені поруч зі сценою. 

     

    Ініціатори ідеї публічної звітності за 100 днів діяльності уряду -  Громадський сектор  Євромайдану зібрали та проаналізували всю інформацію, що надійшла. 

     

    «З отриманих запитань від громади, ми бачимо, що 24% потребують висвітлення у звіті дії влади у галузі кадрових призначень та люстраційних процесів. Понад 20% киян, які взяли участь у віче прагнуть зрозуміти ситуацію із подіями на сході країни та становищем армії, ще 20% очікують відповіді щодо процесів реформ в Україні.  22% - мають запитання, які стосуються різних галузей державної діяльності», - розповідає один із організаторів опитування Василь Федюк.

     

    Нагадаємо, у неділю 1 червня в рамках кампанії "Громадяни за публічний звіт Уряду" українці Харкова, Києва, Рівного та Полтави зібрались на віче аби оголосити владі прагнення отримати звіт за перших 100 днів діяльності уряду. Всі учасники віче очікують звіту від влади 8 червня на Майдані та прагнуть отримати відповіді на запитання.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.