• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Днепропетровске прокуратура требует у предприятия вернуть 8 га земли

    Опубликовано: 2014-06-02 14:07:30

    Дніпропетровською міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у діяльності товариства з обмеженою відповідальністю при користуванні земельною ділянкою загальною площею 8 га, що розташована на березі річки Дніпро в межах міста Дніпропетровська.

     

    Встановлено, що територію огороджено парканом із залізобетонних плит, на ній розміщені об’єкти, які зведені з порушенням чинного законодавства (без правовстановлюючих документів та за відсутності погоджень контролюючих органів).

     

    Підприємство самовільно зайняло її і використовує в комерційних цілях для надання відповідних послуг відвідувачам.

     

    Відсутність рішення органу місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у власність або надання у користування спричинило державі збитків на суму майже 14 млн грн. Саме стільки становить мінімальний розмір орендної плати за користування вказаними землями протягом 2010-2014 років.

     

    За результатами перевірки до ЄРДР внесені відомості відносно посадових осіб товариства за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки), а також відносно посадових осіб контролюючих органів за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

     

    Крім цього, Дніпропетровським міжрайонним екологічним прокурором подано до суду дві позовні заяви про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки та про відшкодування завданої шкоди.

     

    Прес-служба Дніпропетровської міжрайонної  екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.