• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Днепровская экологическая прокуратура требует освободить территорию острова Жуков от элитных коттеджей

    Опубликовано: 2014-05-30 18:33:59

    Дніпровською екологічною прокуратурою проведено перевірку законності одержання права власності на окремі об’єкти нерухомості, розташовані на території м. Києва в межах прибережних захисних смуг р. Дніпро.

     

    В ході перевірки встановлено, що на території острова Жуків у м. Києві земельну ділянку площею близько 2 га огородженій з усіх боків парканом.

     

    Також, суб’єктом господарювання самовільно збудовано чотири двоповерхові будівлі, три одноповерхові будівлі, два басейни та гідротехнічну споруду. При цьому, відстань від багатоповерхових будівель до урізу води складає 20 метрів, що суперечить вимогам Земельного та Водного кодексів України про заборону забудови прибережної захисної смуги.

     

    Окрім того, зазначене нерухоме майно знаходиться на земельній ділянці, яка підлягає звільненню та поверненню Київській міській раді відповідно до рішення Господарського суду м. Києва, що набрало законної сили.

     

    Між тим, прокурорською перевіркою виявлено, що 25.12.2012 посадовими особами Головного управління комунальної власності КМДА за відсутності правових підстав для цього, а також за наявності ухвали суду, на підставі якої на вказані самовільно побудовані на о. Жуків об’єкти нерухомості накладений арешт та заборона на відчуження, суб’єкту господарювання підготовлено та видано свідоцтво про право власності на побудовані об’єкти. Їх площа становить майже 2400 квадратних метрів.

     

    Реагуючи на виявлені порушення, Дніпровською екологічною прокуратурою до Київського окружного адміністративного суду заявлено позов про скасування незаконно виданого свідоцтва на право власності на нерухоме майно та його державної реєстрації.

    Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.