• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Смертельный инцидент под Киевом

    Опубликовано: 2014-05-24 04:33:00

    Буревій, що пройшов Переяславщиною (Київська область) у понеділок, 19 травня, завдав шкоди жителям села Велика Каратуль. Як повідомили в сільській раді, наслідки стихії відчули жителі 12 дворів та сільськогосподарське підприємство «Україна». Сильний вітер пошкодив покрівлі будівель, паркани, лінії електропередач. У четвер у селі побував журналіст «Вісника».

    У центральній частині Великої Каратулі помітні наслідки буревію. На території школи лежить розпиляне дерево, яке впало від вітру. У новому металевому паркані біля приватного будинку не вистачає однієї секції. Пошкоджений і балкон будівлі. Місцеві кажуть, що причиною стало звалене вітром дерево.

    Біля шиферного паркану одного з будинків лежить величезна купа гілок. Дроти електроопори біля двору в кількох місцях змотані, видно, що були обірвані.
    Будинок Ольги Гусейнової вкрили новим шифером

    Будинок Ольги Гусейнової вкрили новим шифером

    На сусідському будинку майже половина даху вкрита новим шифером. 82-річна Катерина Порало запрошує до двору. Каже, під час стихії завалився цегляний фронтон з одного боку будинку та вітром зірвало частину шиферу з даху.

    – Увечері попоралися та й пішли в хату. А хмара така чорна йшла. Згодом як загуркотить. Шифер летить у різні боки, – згадує жінка, кличе з городу свою доньку Ольгу Гусейнову, 52 роки.

    – Ледве не розбомбило нас, – каже та. – Наш будинок біля поля знаходиться. Від вітру цегляний фронтон рухнув усередину, так у кімнаті ледве люстра не впала. Потім шифер познімало. Таке торохкотіння почалося. Та куди ж там виходити! Шифер летів, я його потім по всьому двору збирала, – показує на мішки з уламками. Збоку будинку лежить купа цегли від фронтону.

    – За дітей дуже злякалася, якраз донька з внучкою приїхали погостювати. Ніч не спали, боялися, що завалиться стеля. Сусіди прибігали дивитися, чи ми живі. Звали до себе ночувати. Ну, знаєте, як воно до когось йти. Якби чоловік був, може б, не так злякалися. А то ж самі баби, настрахалися, аби ви тільки знали, – жінка починає плакати.

    – Голова колгоспу дав машину, щоб привезти будівельні матеріали. Купила 30 листів шиферу, десять – профнастилу для фронтону, дерев’яні бруси. Найняла людей, вони за два дні все зробили. Я старалася якнайшвидше, бо казали, що знову буря буде. Спасибі сусіду людей зібрав, бо я й не знала, до кого звернутися. Обійшовся мені ремонт у десять тисяч гривень. Получаю тисячу, і в бабушки пенсія така ж. Написала заяву у сільську раду, щоб хоч якось мені компенсували.

    Ольга Гусейнова проводжає мене до дороги.

    – Отут біля нашого двору струмом убило корову, — показує. – Під час бурі впало дерево і обірвало дроти з електроопори. Люди вигонили корів, і одна наступила на оголений дріт. Дзвонили ж у РЕС. Невже не можна було відключити те світло? Це добре, що не людину вбило. Хоча жалко й тварину.

    Родина Павликів, у яких загинула корова, живе неподалік, біля тракторної бригади.

    – Сусідка дзвонила у РЕС всю ніч, додзвонилася, каже, опів на четверту. Електрики подякували, обіцяли вимкнути напругу, але ніхто цього не зробив, – розповідає 54-річна Любов Павлик. – Чоловік вранці гнав двох наших корів на пашу. На центральній дорозі лежало дерево, корова його обходила і зійшла на обочину, там її вдарило струмом. Чоловік каже, що зразу хотів до неї підбігти, а тоді зрозумів, що це ж і він там буде. Так чоловік поніма. А я б ото зразу кинулася до корови, мені ж жалко. Ми ж тільки цим і живемо. Якусь молочину продали і виживаємо. Берізка молода була, після третього розтелу. Молочко таке добре давала, жирненьке.

    Я туди не ходила. Воно мені таке болюче. Корову заготівельники забрали. А тепер, щоб купити, треба 12 тисяч гривень. З однією коровою не проживеш у селі.

    Напругу вимкнули аж о сьомій годині, – зазначає Любов Павлик. – А це саме такий час, коли люди масово ходять. У нас поряд тракторна бригада, трактористи на роботу йшли. Під двором у людини дроти оголені лежали, могла б наступити. І раз, і людина б пропала. Ну лучше вже корова, ніж людина.

    Негода нашкодила й сільськогосподарському підприємству «Україна». У цей день будівельна бригада слала шифер на даху млина. Також пошкодило покрівлі на току та двох сараях.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.