• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Экологической прокуратурой приостановлен ввоз браконьерского улова

    Опубликовано: 2014-05-23 17:34:56

     З 1 квітня поточного року згідно з діючим законодавством по каскаду Дніпровських водосховищ встановлено заборону на вилов водних біоресурсів у весняно-літній період їх природного відтворення.

     При цьому Київською міжрайонною екологічною прокуратурою в ході проведення спільного рейду з правоохоронними та контролюючими органами, неподалік від міста Києва, виявлено факт перевезення автотранспортом свіжовиловленої річкової риби загальною вагою понад 700 кг (судак, щука, лящ, окунь, сом, густіра).

     Правопорушники мали на меті незаконно збути її у столиці на підставі підроблених накладних одного із рибодобувним підприємства, у якого взагалі був відсутній дозвіл на спеціальне використання водних біоресурсів.
     Київською міжрайонною екологічною прокуратурою за фактом підроблення та видачі службовими особами приватного підприємства завідомо неправдивих офіційних документів до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

     Державними інспекторами Київрибоохорони щодо перевізника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 88-1 КУпАП, незаконно здобуту рибу вилучено у встановленому законом порядку.

     Затримання забороненого вантажу стало можливим завдяки чітко скоординованим діям між працівниками прокуратури, правоохоронцями і контролерами. Проте особливо необхідно подякувати свідомим громадянам, які своєчасно повідомили міжрайонну екологічну прокуратури про факт перевезення незаконно виловленої риби.

     Слід нагадати, що нещодавно за допомогою підроблених документів браконьєрський улов також намагались завезти  у м. Черкаси. 

    Прес-служба Київської міжрайонної екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.