• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На киевской станции метро гасили пожар

    Опубликовано: 2014-05-23 03:03:00

    Гасити пожежу на станції метрополітену тренувалися цієї ночі столичні рятувальники. Як діяти в надзвичайній ситуації пасажирам підземки та чи готові до неї екстрені служби?

    Станція метрополітену Тараса Шевченка в диму. Ймовірно - через пожежу. Про надзвичайну ситуацію пасажирів сповіщає сирена. Персонал станції одразу викликає надзвичайників і самотужки дбає про безпеку.

    Ірина Винокурова, кореспондентка:

    - До прибуття рятувальників евкакуювати усіх пасажирів мають працівники метрополітену. Їхнє завдання - розказати людям, що робити і куди виходити.

    От до охопленої вогнем станції прибувають перші пожежні машини. Рятувальники одягають захисне спорядження і спускаються під землю. Спочатку - розвідка, далі вже беруться до ліквідації надзвичайної ситуації. На ношах виносять постраждалих. Працювати в таких умовах допомагають спеціальні балони з повітряною сумішшю. Одного вистачає на 45 хвилин роботи. Далі треба виходити назовні й дозаправляти. Втім, нині столичні надзвичайники випробували новинку.

    Валерій Борис, заступник керівника управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

    - Суть цієї установки в тому, що іде підзарядка наших апаратів, які на стислому повітрі безпосередньо на місці надзвичайної події чи на місці пожежі без виключення з апарату. В європейських странах такі установки стаціонарно облаштовані на всіх станціях метрополітену.

    Щоб надзвичайникові дозаправити балона, потрібно кілька секунд. І саме ця мить може врятувати життя.

    Сергій Кравчук, співробітник Держслужби з надзвичайних ситуацій у м.Києві:

    - Це дає надію на те, що ми вийдем на свіже повітря живими. Суть в тому, коли немає куди втікти, вийти на балкон і подихать, коли ти в замкнутому просторі мусиш повністю відпрацювати той час, коли потрібно тушить чи щось робить, ти просто мусиш знати, що за спиною є цей резерв повітря для того, щоб ти вийщов живий і здоровий.

    За всю історію столичного метрополітену масштабна пожежа тут спалахнула 1998-го року на станції Лук'янівській. І хоча вогонь дуже вирував - жертв вдалося уникнути.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.