• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Игорь Еремеев: «Пропорциональная система выборов полезна партийным лидерам, а не народу»

    Опубликовано: 2014-05-21 13:24:04

    Уповноважений депутатської групи «Суверенна європейська Україна» Ігор Єремеєв переконаний у тому, що Верховну Раду краще формувати за мажоритарним принципом, відмовившись від партійних списків. Про це він заявив в інтерв'ю Лівому берегу.

     

    «Зрозуміло, що лідери партій, які мають рейтинги, хочуть, аби вибори були пропорційні – за списками. Але я, як депутат, який двічі обирався на мажоритарному окрузі, категорично проти цього».  За словами І.Єремеєва, при мажоритарній системі існує відповідальність депутата перед людьми і «тоді він з людьми співпрацює». Пропорційна ж система не передбачає навіть поїздок депутатів на округ. «Як депутат може апелювати до українського народу, якщо він цей самий народ ніколи не бачив? , - вважає Єремеєв. - Форму треба вибирати – це можливо  будуть партійні списки на округах, але мажоритарна система як така має лишитись».

     

    «Я би взагалі зробив 226 мажоритарних округів і 226 народних депутатів - і цим обмежився. А як ми не здатні на подібний героїчний вчинок – то створити 450 округів. Тоді територія округу зменшиться і народний депутат буде більш ефективним для виборців», - переконаний Ігор Єремеєв.

     

     

    Прес-служба

    ДГ «Суверенна європейська Україна»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.