Игорь Еремеев: «Пропорциональная система выборов полезна партийным лидерам, а не народу»

21 май, 13:24

Уповноважений депутатської групи «Суверенна європейська Україна» Ігор Єремеєв переконаний у тому, що Верховну Раду краще формувати за мажоритарним принципом, відмовившись від партійних списків. Про це він заявив в інтерв'ю Лівому берегу.

 

«Зрозуміло, що лідери партій, які мають рейтинги, хочуть, аби вибори були пропорційні – за списками. Але я, як депутат, який двічі обирався на мажоритарному окрузі, категорично проти цього».  За словами І.Єремеєва, при мажоритарній системі існує відповідальність депутата перед людьми і «тоді він з людьми співпрацює». Пропорційна ж система не передбачає навіть поїздок депутатів на округ. «Як депутат може апелювати до українського народу, якщо він цей самий народ ніколи не бачив? , - вважає Єремеєв. - Форму треба вибирати – це можливо  будуть партійні списки на округах, але мажоритарна система як така має лишитись».

 

«Я би взагалі зробив 226 мажоритарних округів і 226 народних депутатів - і цим обмежився. А як ми не здатні на подібний героїчний вчинок – то створити 450 округів. Тоді територія округу зменшиться і народний депутат буде більш ефективним для виборців», - переконаний Ігор Єремеєв.

 

 

Прес-служба

ДГ «Суверенна європейська Україна»


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/339277.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua