• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антитеррористическая операция пока никак не защищает мирное население Донбасса

    Опубликовано: 2014-05-14 17:25:16

    Антитерористична операція (АТО) України проти російських диверсантів на Донбасі поки ніяк не захищає мирне населення цього регіону, вважає Олег Канівець, народний депутат України і керівник центрального виборчого штабу Анатолія Гриценка. Так він прокоментував повідомлення ЗМІ про масовий розбій, викрадення людей, тиск на бізнес в Донецькій і Луганській областях.

    “АТО триває, українські силовики блокують терористів у певних районах, затримують і знищують. Ці перемоги важливі й славні. Але що робиться для простих українських громадян, які живуть на вражених російським терором територіях? Їх масово грабують на дорогах, позбавляють доступу до найнеобхідніших товарів, мобільного зв’язку, тиснуть на бізнес. За даними нафтотрейдерів, дефіцит бензину по всьому Донбасу очікується вже цього тижня. В досі окупованому росіянами Слов’янську закінчуються харчі в магазинах. Я вже не кажу про масовий терор проти активістів, патріотів, членів виборчих комісій. Що цим людям дає антитерористична операція?”, - зауважив Канівець.

    В зв’язку з цим він зажадав від виконувача обов’язків Президента Турчинова і керівників “силових” структур переглянути стратегію антитерористичної операції, а також вжити окремих заходів для захисту цивільного населення.

    “Анатолій Гриценко неодноразово наголошував, що АТО законна і необхідна. Не втручаючись у роботу керівників операції, вимагаємо від них заходів для захисту цивільних! Спочатку населені пункти беруть під повний контроль, а потім, через кілька годин після чергового удару по росіянах, наші війська виводять. Якщо ж наше командування вважає, що українські міста і села треба залишати - чому з них організовано не вивозяться біженці? Чому не готується відповідна інфраструктура в інших регіонах? Чому для цього не задіяні механізми ОБСЄ і ООН. Зі звернень донбасців, які надходять до Анатолія Гриценка, видно проблему для потенційних біженців: люди не можуть вирішити, виїжджати чи чекати визволення своїх міст», - додав Олег Канівець.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.