• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Круглый стол должен приблизить Украину к консенсусу

    Опубликовано: 2014-05-14 10:43:20

    Проведення загальноукраїнського круглого столу національної єдності є нагально необхідним заходом в нинішній надважкій ситуації в Україні. Він має в максимально демократичному і професійному форматі обговорити ситуацію в країні, нову редакцію Конституції, державоустрій в параметрах парламентсько-президентської республіки з недопущенням будь-якої монополізації влади в майбутньому; проблеми децентралізації влади, передання більших повноважень в регіони, розвитку місцевих громад; боротьбу з корупцією; питання економічної, гуманітарної політики. Про це в ефірі радіо «Ера» заявив голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах.

    «Ситуація в країні з точки зору ризиків безпрецедентна. Російська Федерація реалізує сценарій загострення протистояння з елементами громадянської війни, розпалює інформаційну війну, і це все спрямовано на руйнацію святих цінностей братства, довіри, симпатії між українським та російським народами, що не має аналогів за останні роки. В цих умовах Україна має вижити і стати міцнішою. Бойовики, в руках яких зброя, які винні в загибелі вже сотень мирних громадян, українських військових, мають бути в короткий час обеззброєні і покарані. Людей, які знаходяться під інформаційним тиском, залякані, втрачають віру в майбутнє – треба вислухати, зрозуміти і обов’язково їм допомогти, бо це функція держави – захищати своїх громадян, їх життя та добробут», – переконаний Анатолій Кінах.

    Він наголосив, що учасниками круглих столів мають бути не лише представники усіх політичних сил з усіх регіонів, громадянського суспільства, наукових кіл, культури, освіти, медицини, але й обов’язково – люди, які користуються довірою у суспільстві, мають незаперечний моральний авторитет. Такі круглі столи мають пройти не лише в Києві, а й в регіонах. Велике значення має їх підтримка представниками громадянського суспільства, населення усієї України.

    «Поняття суспільного діалогу повинно нарешті наповнитися конкретним змістом, наблизити нас до формування національного консенсусу з ключових для українського суспільства проблем. Продуктивна дискусія має домінувати в пошуку виходу з кризи протистояння на сході. В той же час потрібні дієві політичні, дипломатичні, соціально-економічні, інформаційні, інші заходи. Погоджуюсь з тим, що напрацьовані пропозиції мають бути імплементовані Верховною Радою України, у тому числі через механізми внесення змін до Конституції та законодавства України», – підсумував А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.