• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве назревает очередной крупный строительный скандал

    Опубликовано: 2014-05-09 22:57:15

    Тривожне травневе повітря столиці сколихнув черговий будівельний скандал, пов`язаний з Андріївським узвозом. До журналістів потрапив план забудови території поблизу будинків за адресою: Андріївський узвіз 15 і 17. За даними "Подробности", поряд із так званим "Замком Річарда" та у його внурішньому дворі мають постати три 3- та 4-поверхові котеджі.

    Під погоджувальними документами на проведення попередніх робіт, стверджують, стоїть підпис Першого заступника Міністра культури України Олесі Островської-Лютої, датований квітнем 2014 р.

    У відповідь прес-служба Міністерства культури України поширила пояснення щодо того, які саме документи були підписані керівництвом міністерства:

    - "Інформація про плани та погодження побудови на цьому місці котеджів не має жодних підстав, а єдині роботи, які на сьогодні погоджені Міністерством культури України мають винятково науковий характер. Якщо точніше, підписані керівництвом Міністерства культури України документи передбачають проведення комплексного дослідження, яке має на меті оцінити стан будівель та визначити необхідні кроки для їх реставрації та реабілітації (а саме: проведення архітектурно-археологічного обміру, інженерно-теологічних досліджень, науково-технологічних досліджень, фотофіксації тощо)".

    І порадили за детальнішою інформацією стосовно цих об’єктів звертатись до замовника (TransNational Resources L.L.C. «УЗВІЗ»), котрий дав згоду на оприлюднення усієї погодженої документації у відповідь на звернення Міністерства Культури України.

    Разом з тим, Лідія Карпенко, начальник Управління охорони нерухомої культурної спадщини Міністерства культури України, повідомила журналістам не тільки про комплексне дослідження, а й про те, що "там планується офісне приміщення, готельно-офісного приміщення, але його проектна документація буде обговорюватися на громадській містобудівній раді".

    "Замок Річарда - Лев`яче серце" - будинок № 15 на Андріївському узвозі з поетизованою назвою, споруджений у ХІХ ст. у стилі британської готики. В радянський час був поділений на комунальні квартири. Сьогодні власником будівлі на підставі довгострокової оренди є американець українського походження Дмитро Чопівський, внук міністра уряду УНР - Івана Фещенка-Чопівського. Кілька років тому в замку Річарда хотіли відкрити готель, але не вийшло. На думку архітекторів, роботи в безпосередній близькості від замку небажані, оскільки можуть призвести до  появи якихось деформацій, тріщин.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.