• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Катеринчук пригласит на Подольский мост в Киеве международных аудиторов

    Опубликовано: 2014-05-08 18:25:38

    Європейська партія України має намір ініціювати в Київській міській раді незалежний аудит будівництва Подільського моста.

     

    Про це заявив керівник Київської міської організації ЄПУ Сергій Грачов.

     

    «Все, що кияни знають про Подільський мостовий перехід через Дніпро - те, що його будівництво то розморожують, то знову призупиняють. І ця тяганина триває вже майже 11 років. Подільський міст - найбільший інфраструктурний проект Києва за останнє десятиліття, який виявився і найбільш провальним. І кияни хочуть знати, чому так сталося».

     

    «Зараз він чомусь випав з порядку денного міста. Комусь дуже не хочеться відповідати на незручні питання, - вважає Грачов. - І генпідрядник, і київська влада називають різні причини перенесення будівництва. Необхідно встановити, що насправді відбувається з проектом, і як керувати ним далі, щоб ввести міст в експлуатацію в найкоротші терміни».

     

    Стандартна світова практика в таких випадках - запрошувати незалежних аудиторів та консультантів. На думку Грачова , це може бути велика міжнародна компанія з досвідом супроводження великих інфраструктурних проектів. Він упевнений, що економічний ефект для міста від успішного завершення проекту буде набагато вище витрат на аудит. Адже через неефективне управління проектом місто вже втратило багато коштів, і продовжує втрачати.

     

    Будівництво Подільського мостового переходу через Дніпро почалося в 2003 році. Міст - наріжний камінь подальшого розвитку транспортної інфраструктури Києва. Первинним терміном здачі проекту був 2008 рік, пізніше його перенесли на 2013 рік. Після падіння плавучого крана «Захарій» в 2010 році будівництво знову було зупинено і відновлено тільки в березні 2014 року з невизначеним терміном завершення. Генеральний підрядник будівництва - ВАТ «Мостобуд».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.