• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Под Киевом устроили серьезную проверку

    Опубликовано: 2014-04-29 23:05:00

    Як повідомив в. о. начальника ГУ Міндоходів у Київській області Олександр Базанов, підрозділами податкового та митного аудиту Київської області за І квартал 2014 року проведено 255 документальних перевірок, що на 20 %  менше ніж у 2013 році. З них 27 – це планові перевірки  та 228 позапланових перевірок. Донараховано до сплати в бюджет більше 80 млн. грн.. Вже сплачено за актами документальних перевірок біля 38 млн. грн., що майже на 22% перевищує минулорічні надходження.

    Органи Міндоходів будують відносини з бізнесом на засадах партнерства та  взаємодовіри. Все частіше бізнесові структури переходять в легальний простір, проте трапляються випадки, коли певні організації намагаються уникнути оподаткування і використовують послуги фіктивних фірм.

    Так, нещодавно, під час проведення перевірки ПАТ «П» у Вишгородському районі, основним видом діяльності якого є будівництво житлових і нежитлових приміщень, встановлені його взаємовідносини з ТОВ «Ф», що надає  послуги з транспортного обслуговування.

    При цьому, перевіркою ТОВ «Ф» встановлено відсутність наміру директора товариства здійснювати фінансово-господарську діяльність. На балансі підприємства відсутні основні засоби, технічний персонал, транспортні засоби, складські приміщення, тобто наявні ознаки фіктивності. Директор даного товариства здійснював свої дії виключно за грошову винагороду третьої особи, з метою прикриття незаконної діяльності.

    Таким чином, ПАТ «П» сформувало податковий кредит та валові витрати від фіктивного підприємства безпідставно. В результаті перевірки, ПАТ «П» донараховано податку на додану вартість на 1,6 млн. грн. та податку на прибуток на 1,4 млн. гривень.

    Олександр Базанов наголосив, що сьогодні перевірки проводяться лише  ризикоорієнтованих суб’єктів господарювання, сумлінні платники не перевіряються.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.