• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Как идет подготовка к выборам на Черкасщине

    Опубликовано: 2014-04-29 15:53:53

    В Черкаській області 25 травня 2014 р. відбудуться позачергові вибори 5 міських голів (Черкас, Канева, Христинівки, Корсуня-Шевченківського, Ка’мянки) і депутатів Черкаської міської ради. Після подій листопада 2013 – лютого 2014 рр. Партія регіонів суттєво втратила електоральну підтримку виборців у межах регіону, в той час як рейтинг “ВО “Батьківщина” істотно зріс. Поступово активізуються УДАР і Свобода, які також мають стійкий рівень підтримки виборців. Швидкими темпами розбудовується Солідарність, Радикальна партія і Правий сектор. КПУ тримається на залишках свого електорату і не претендує на його збільшення. Партія вільних демократів існує тільки в Черкасах і тримається виключно не рейтингу колишнього Черкаського міського голови С.Одарича.  В області також існує і періодично активізується кілька осередків Громадянської позиції, і СПУ. З-поміж потенційних кандидатів на посаду Черкаського міського голови найбільший рівень електоральної підтримки мають С.Одарич та М.Булатецький. На позачергових виборах депутатів Черкаської міської ради високи шанси на перемогу і суттєвий рівень представництва у складі міської ради мають ВО “Батьківщина”, ВО “Свобода”, “Солідарність”, УДАР та Партія вільних демократів. На виборах більшості інших міських голлів, які проводитимуться в області 25 травня 2014 р. явний фаворит виборчих перегонів відсутній.

    Станом на середину квітня 2014 р. ТВК, які проводитимуть позачергові вибори на теренах області, коштів Державного бюджету на проведення виборів не отримували. ТВК загалом розпочали роботу і провели перші засідання, в той час як органи місцевої влади розпочали облаштування приміщень ТВК для роботи. Окрім фінансування, актуальною проблемою місцевих виборів залишається невисокий рівень обізнаності членів ТВК з положеннями нової редакції Закону про місцеві вибори.

    Передвиборна агітація відносно активно здійснюється переважно у Черкасах. Найбільш активно агітаційні заходи проводять С.Одарич, М.Булатецький та А.Бондаренко. Про свій намір брати участь у виборах депутатів Черкаської міської ради вже оголосили ВО Батьківщина”, “Вільні демократи”, УДАР та “Солідарність”. Передвиборна агітація в місті здійсюється недостатньо доброчесними методами: М.Булатецький розміщує в місті зовнішню політичну рекламу під гаслом “Зупинили Януковича. Зупинимо Одарича”. В Черкасах також було зафіксовано перші випадки “чорного піару” проти кандидатів: в місті розповсюджувались листівки «Цілком таємно»  проти нинішніх депутатів Черкаської міської ради та потенційних кандидатів на виборах 25 травня 2014 р.

    ЗВІТ ДОВГОСТРОКОВОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПОЗАЧЕРГОВИМИ МІСЦЕВИМИ ВИБОРАМИ 25 ТРАВНЯ 2014 р.
    1-23 квітня 2014 р.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.