• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Как идет подготовка к выборам на Одесщине

    Опубликовано: 2014-04-29 15:49:23

    На 25 травня 2014 р. призначено вибори Одеського міського голови. Кандидатів на цих виборах, найбільш імовірно, висуватимуть Партія регіонів, ВО «Батьківщина» та УДАР. Не виключене також самовисування кандидатів. Лідерами перегонів потенційно можуть бути Геннадій Труханов (народний депутат від Партії регіонів), Едуард Гурвіц (народний депутат від УДАРу), та Світлана Фабрикант (народний депутат від Партії регіонів). Певну електоральну підтримку має й Геннадій Чекіта (депутат Одеської міської ради від ВО “Батьківщина”; у 2012 році вийшов з партії).

    Агітації з боку місцевих організацій партій не зафіксовано, однак потенційні кандидати на посаду Одеського міського голови здійснюють агітаційну діяльність досить активно. Так, у місті розміщена велика кількість білбордів із різноманітною політичною рекламою, зокрема С.Фабрикант та Г.Чекіти. Геннадій Чекіта та Геннадій Труханов почали проводити зустрічі із виборцями. При цьому Геннадій Труханов в ході таких зустрічей обіцяє відремонтувати Аллею Слави, що можна вважати непрямим підкупом виборців. Геннадій Труханов розмістив по місту велику кількість палаток, в яких здійснюється агітація за нього і виборцям пропонують написати кандидату “накази” як майбутньому міському голові. Активізувались політики (Г.Труханов та Г.Чекіта) і в соціальних мережах. Цікаво, що Едуард Гурвіц обмежився лише одним некритичним інтерв’ю, яке можна назвати політичною рекламою, не означеною як такою. Загалом, агітаційна діяльність потенційних кандидатів на посаду Одеського міського голови є беззмістовною.

    Виборчі штаби розгорнуті лише у кандидатів Едуарда Гурвіца, Геннадія Чекіти та Геннадія Труханова. У решти потенційних кандидатів виборчі штаби лише розгортаються.

    Випадки недоброчесних методів політичної боротьби практично відсутні, якщо не враховувати випадки псування декількох білбордів Г.Труханова, встановлення білборду, який пародує білборд Г.Чекіти та деяких інших поодиноких випадків.

    Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування більше зосереджені на підготовці до президентських виборів, аніж на підготовці до місцевих виборів. Зокрема, визначаються виборчі дільниці (в тому числі, спеціальні), відводяться місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації. Одеська міська виборча комісія розпочала активну роботу 4 квітня 2014 р. (визначено графік роботи та розподілено обов’язки між членами комісії, затверджений кошторис комісії, затверджені технічні працівники і т.д.). Разом з тим, з того часу засідань ТВК не проводилось і, відповідно, рішень нею не приймалось.

    ЗВІТ ДОВГОСТРОКОВОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПОЗАЧЕРГОВИМИ МІСЦЕВИМИ ВИБОРАМИ 25 ТРАВНЯ 2014 р.
    1-23 квітня 2014 р.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.