• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Как готовятся к выборам в Киеве

    Опубликовано: 2014-04-29 15:45:37

    25 травня 2014 р. у м. Києві відбудуться вибори Київського міського голови та депутатів Київської міської ради. Посада Київського міського голови залишається вакантною з 12 липня 2012 р., коли Київська міська рада прийняла відставку Л.Черновецького, тоді як строк повноважень депутатів Київської міської ради завершився у червні 2013 р. Протягом тривалого часу парламенту не вдавалось призначити вибори у м.Києві (у першу чергу через протидію провладної більшості у законодавчому органі). Зрештою, у лютому 2014 року Верховна Рада України прийняла рішення про проведення позачергових виборів у м. Києві 25 травня 2014 року.

    Варто зазначити, що електоральні настрої в Києві за останні 6 років суттєво змінились. Так, остаточно припинили свою політичну діяльність окремі місцеві політики і партії, які брали участь у виборах депутатів Київської міської ради та виборах Київського міського голови у 2008 році (зокрема Л. Черновецький і його блок), водночас зріс рівень електоральної підтримки партій, які не змогли подолати виборчий бар’єр у 2008 році – наприклад, ВО «Свободи», яка на той час отримала лише 2,08 % голосів, а на виборах народних депутатів у 2012 році отримала в місті Києві підтримку у 17,33 % виборців. Події листопада 2013 – лютого 2014 р. внесли до електоральних уподобань виборців додаткові корективи.

    Участь у виборах депутатів Київської міської ради, найбільш імовірно, братимуть УДАР (разом із “Солідарністю” П.Порошенка), ВО “Бітьківщина”, Радикальна партія, “Демократичний альянс”, “Європейська партія”. Серед потенційних кандидатів на посаду Київського міського голови про свою готовність балотуватися заявляли Віталій Кличко, Л. Оробець, М. Катеринчук, В. Бондаренко. Вірогідно, що В. Кличко висуватиметься партією «УДАР» за підтримки «Солідарності»; Л. Оробець висуватиметься партією «Демократичний альянс»; можливим кандидатом від «Батьківщини» є В.Бондаренко; від «Європейської партії» очевидним кандидатом є М. Катеринчук. Останнє соціологічне опитування з приводу електоральних настроїв у м.Києві (щодо виборів до Київського міського голови) проводились 22 – 28 березня 2014 р., за даними якого М.Катеринчук отримував 12%, О. Ляшко (8%), В.Бондаренко (8%). Однак ці дані на сьогодні навряд чи можна вважати актуальними, оскільки на час проведення опитування В.Кличко планував балотуватись не на посаду Київського міського голови, а на пост глави держави.

    Передвиборна агітація відносно активно здійснюється лише певними кандидатами на пост Київського міського голови та деякими місцевими партійними організаціями. Зокрема, у Києві розміщено значну кількість біг-бордів Л. Оробець. Агітація за потенційних кандидатів на посаду міського голови та кандидатів у депутати Київської міської ради в одномандатних мажоритарних округах також здійснюється шляхом надсилання поштою друкованих агітаційних матеріалів. Поступово розгортається агітаційна кампанія в мережі Інтернет: партія «Демократичний альянс» створила спеціальний портал присвячений виборам у м. Києві (vybory.dem-alliance org).

    Київська міська виборча комісія (новий склад якої було затверджено ЦВК) у встановлені законом строки розпочала реєстрацію кандидатів у депутати Київської міської ради та на посаду Київського міського голови. Також нею 23 квітня 2014 р. було утворено 60 одномандатних мажоритарних округів по виборах депутатів Київської міської ради.

    ЗВІТ ДОВГОСТРОКОВОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПОЗАЧЕРГОВИМИ МІСЦЕВИМИ ВИБОРАМИ 25 ТРАВНЯ 2014 р.
    1-23 квітня 2014 р.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.