• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Под Черкассами сотрудники ГАИ поймали преступника

    Опубликовано: 2014-04-24 15:23:36

    На Черкащині в нічний час спільний пост ДАІ та громадськості «на гарячому» заблокував злочинця: Дніпровська екологічна прокуратура

    В нічний час з 22 на 23 квітня поточного року працівниками Державтоінспекції УМВС України в Черкаській області спільно з активістами «Народної самооборони» в селі Червона Слобода Черкаського району затримали автомобіль, яким керував місцевий житель. В багажнику знаходилась 140 шт. свіжовиловлених лящів та мішок з полімерного матеріалу з забороненими знаряддями лову – рибацькими сітками, огляд яких засвідчив факт недавнього незаконного рибного промислу.

    Унаслідок протиправних дій навколишньому природному середовищу були заподіяні матеріальні збитки на суму близько 24 тис. грн, що становить істотну шкоду.

    Відомості про вчинений злочин, передбачений ч. 1 ст. 249 КК України – незаконне зайняття рибним добувним промислом, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою.

    Процесуальним керівником погоджено клопотання слідчого про накладення арешту на виловлену рибу, а рибацькі сітки направлено для проведення іхтіологічного дослідження.   

    У ході досудового розслідування вживаються заходи до відшкодування завданої державі шкоди в сумі близько 24 тис. грн.

    Тепер нічного браконьєра очікує суд і можлива міра покарання у вигляді позбавлення волі на строк аж до трьох років.

    Відповідно до ст. 100 КПК України питання про спеціальну конфіскацію автомобіля, який використовувався для вчинення злочину, буде вирішено при ухваленні судового рішення.

    Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.