• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Возможно ли в Украине эффективное самоуправление как альтернатива федерализации

    Опубликовано: 2014-04-23 14:30:15

    Ефективне самоврядування, як альтернатива федералізації:

    уроки Польщі на противагу бажанням Росії

     

    Організатор: ініціатива Воля

    Місце проведення: Інформаційний Простір  MAIDAN PRESS CENTER
    Дата та час проведення
    : 24 квітня, початок о 12:00

    Додаткова інформація: 050 800 01 67, 096 929 39 90;

    Формат:  прес-конференція

     

    В четвер, 24 квітня о 12:00 в приміщенні Інформаційного Простору  MAIDAN PRESS CENTER за адресою вул. Хрещатик, 7/11, відбудеться прес-конференція громадських активістів та експертів щодо необхідних кроків для покращення діючої в Україні системи місцевого самоврядування, як альтернативи федералізації.

     

    Учасники дискусії порівняють діючі системи взаємовідносин влади і місцевих громад у двох сусідніх для України державах - Польщі та Росії, на предмет їх можливого впровадження в Україні. Під час заходу будуть дані відповіді на питання чому децентралізація влади є альтернативою федералізації? Що таке муніципальна міліція (результати вивчення досвіду м. Познань), і чому вона потрібна в Україні в нинішніх умовах? Як, замінюючи чиновників на комп’ютери, громадяни отримають більше впливу і менше корупції?

     

    Участь в дискусії візьмуть:

    ·         Сергій Таран, політолог. Багато років працює в сфері аналізу відносин громадянин-держава, досліджує геополітичні пріоритети країн Східної Європи.

    ·         Максим Маньковський, засновник Громадських варт Києва, які у січні-лютому патрулювали вулиці від «тітушок», а сьогодні працюють над відновленням довіри до правоохоронних органів, які дискредитували себе під час майдану. 

    ·         Марина Соловйова, адвокат-правозахисник. Повернула Києву чимало незаконно відчуженої землі, зокрема остання виграна справа по незаконній забудові на вул..Гончара, 17-23. Під час майдану представляла інтереси активістів у судах. 

    ·         Юлія Капустіна, активіст ініціативи Коло друзів Печерську. Ініціатива мешканців району народжена під час Майдану, і яка трансформується в об’єднання людей, що бажають якісних змін в системі взаємовідносин з владою району. Навчені революцією ставити перед владою правильні питання, прості мешканці добиваються реальних змін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.