Возможно ли в Украине эффективное самоуправление как альтернатива федерализации

23 апр, 14:30

Ефективне самоврядування, як альтернатива федералізації:

уроки Польщі на противагу бажанням Росії

 

Організатор: ініціатива Воля

Місце проведення: Інформаційний Простір  MAIDAN PRESS CENTER
Дата та час проведення
: 24 квітня, початок о 12:00

Додаткова інформація: 050 800 01 67, 096 929 39 90;

Формат:  прес-конференція

 

В четвер, 24 квітня о 12:00 в приміщенні Інформаційного Простору  MAIDAN PRESS CENTER за адресою вул. Хрещатик, 7/11, відбудеться прес-конференція громадських активістів та експертів щодо необхідних кроків для покращення діючої в Україні системи місцевого самоврядування, як альтернативи федералізації.

 

Учасники дискусії порівняють діючі системи взаємовідносин влади і місцевих громад у двох сусідніх для України державах - Польщі та Росії, на предмет їх можливого впровадження в Україні. Під час заходу будуть дані відповіді на питання чому децентралізація влади є альтернативою федералізації? Що таке муніципальна міліція (результати вивчення досвіду м. Познань), і чому вона потрібна в Україні в нинішніх умовах? Як, замінюючи чиновників на комп’ютери, громадяни отримають більше впливу і менше корупції?

 

Участь в дискусії візьмуть:

·         Сергій Таран, політолог. Багато років працює в сфері аналізу відносин громадянин-держава, досліджує геополітичні пріоритети країн Східної Європи.

·         Максим Маньковський, засновник Громадських варт Києва, які у січні-лютому патрулювали вулиці від «тітушок», а сьогодні працюють над відновленням довіри до правоохоронних органів, які дискредитували себе під час майдану. 

·         Марина Соловйова, адвокат-правозахисник. Повернула Києву чимало незаконно відчуженої землі, зокрема остання виграна справа по незаконній забудові на вул..Гончара, 17-23. Під час майдану представляла інтереси активістів у судах. 

·         Юлія Капустіна, активіст ініціативи Коло друзів Печерську. Ініціатива мешканців району народжена під час Майдану, і яка трансформується в об’єднання людей, що бажають якісних змін в системі взаємовідносин з владою району. Навчені революцією ставити перед владою правильні питання, прості мешканці добиваються реальних змін.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/336124.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua