• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Как украинские местные органы власти готовятся к выборам Президента

    Опубликовано: 2014-04-23 14:21:10

    У більшості регіонів місцеві органи влади не проводили будь-якої активної діяльності, спрямованої на створення належних умов для проведення позачергових виборів глави держави. Це стосується, зокрема, Дніпропетровської, Донецької, Київської, Сумської, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької областей, м.Києва. В Донецькій області через складну суспільно-політичну ситуацію органи місцевої влади взагалі не афішують свою діяльність по підготовці до виборів, оскільки проросійські сили не визнають позачергових виборів Президента України.

     

    Водночас у деяких регіонах діяльнсіть органів місцевої влади по підготовці до виборів є більш помітною. В основному вона передбачає створення належних умов для діяльності окружних виборчих комісій (виділення приміщень ОВК, забезпечення приміщень ОВК необхідним обладнанням) та органів ведення Державного реєстру виборців, проведення нарад та семінарів з виборчих питань для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, створення умов для діяльності міжнародних місій зі спостереження за виборами тощо.

     

    Зокрема, у Вінницькій області голова обласної державної адміністрації А.Олійник під час навчального семінару голів райдержадміністрацій, районних рад та представників місцевого самоврядування наголосив на необхідності утримання службовців від участі у передвиборній агітації у робочий час. Також виконувач обов’язків міського голови, секретар міської ради м. Вінниці С. Моргунов 7 квітня 2014 р. видав розпорядження №103-р “Про сприяння окружним та дільничним виборчим комісіям в організації позачергових виборів резидента України у травні-червні 2014 року”. За ініціативи в.о. начальника обласного управління МВС України у Вінницькій області та сприяння обласного відділення ВГО КВУ було проведено семінар для керівників та працівників місцевих відділів органів внутрішніх справ щодо Закону України  «Про вибори Президента України» в частині, яка стосується діяльності працівників міліції у виборчому процесі.

     

    В Кіровоградській області з метою забезпечення виконання положень Закону України «Про вибори Президента України» 14 квітня 2014 р. було прийнято розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації та голови Кіровоградської обласної ради №119-р/111-гр «Про організацію підготовки до проведення в області позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року». Антологічні рішення прийняті в усіх районах області. Цим розпорядженням органам ведення Державного реєстру виборців доручено забезпечити підготовку списків виборців та іменних запрошень, а також передачу їх виборчим комісіям у строки та порядку, визначені законом, а керівникам підприємств, установ та організацій міста, на території яких розміщуються виборчі дільниці, - всебічно сприяти виборчим комісіям у реалізації їхніх повноважень, зокрема в частині належного матеріально-технічного забезпечення діяльності виборчих комісій.

    Досить активна робота по підготовці до позачергових президентських виборів здійснюється у Тернопільській області. Зокрема, головою Тернопільської облдержадміністрації О.Сиротюком 10 квітня 2014 р. було підписано розпорядження № 115-од «Про забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, прозорості та відкритості виборчого процесу на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року». Виконавчим комітетам Тернопільської і Чортківської міських рад та райдержадміністраціям доручено спільно з виконавчими органами місцевого самоврядування вжити заходів із забезпечення виборчих комісій необхідними приміщеннями відповідно до визначених нормативів, транспортними засобами, засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою, організувати охорону приміщень виборчих комісій, виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації, відвести місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації, створити належні умови для реалізації виборчих прав громадянам з обмеженими можливостями, їх вільного волевиявлення під час голосування, в тому числі - забезпечивши їм безперешкодний доступ до приміщень виборчих комісій та приміщень для голосування. Управлінню зовнішніх відносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Тернопільської ОДА доручено забезпечити всебічне сприяння офіційним спостерігачам від іноземних держав та міжнародних організацій у здійсненні ними своїх повноважень щодо спостереження за перебігом виборчого процесу. Також Тернопільський міський голова доручив керівникам об’єктів, де розташовуватимуться виборчі дільниці на території одномандатного виборчого округу №165, забезпечити проведення заходів цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій 25 травня 2014 року під час проведення голосування.

     

    В Івано-Франківській області місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування було проведено наради та семінари для посадовців Івано-Франківська, районних рад області, міст обласного значення, а також кураторів виборчих дільниць із залученням громадських активістів та експертів. Також місцеві органи влади допомагали ОВК встановлювати контакти з відсутніми членами ОВК, організовувати перші засідання комісій.

     

    В Харківській області 9 квітня 2014 р. Лозівський міський голова С.Степанов провів нараду з керівниками Близнюківського, Лозівського, Сахновщинського та Первомайського районів з питань матеріально-технічного забезпечення ОВК. Лозівська міська рада вже надала приміщення, частину меблів та необхідної для роботи ОВК оргтехніки, а також автотранспорт. Аналогічна робота здійснювалась і у ТВО № 178 (м.Чугуїв).

     

    В Дніпропетровській області утворено спеціальний штаб для організації виборчого процесу, тоді як у Хмельницькій області створено спеціальну робочу групу, що сприятиме діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій під час позачергових виборів глави держави.

     

    Комітет виборців України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.