• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Земли в ландшафтном парке «Днепровские острова» стоимостью 2,4 млн. грн возвращаются Киеву

    Опубликовано: 2014-04-22 18:57:46

    Землі в межах регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови» вартістю понад 2,4 млн. грн повертаються громаді

     

             Сьогодні весь цивілізований світ відзначає День Землі, одним із головних гасел цього важливого заходу є збереження довкілля. Земля і її екосистеми є нашим домом, і для досягнення справедливого балансу між економічними, соціальними та екологічними потребами нинішнього і майбутніх поколінь необхідно сприяти гармонії з природою і планетою Земля.

     

    Для органів Дніпровської екологічної прокуратури це є обов’язок. Одним із пріоритетних напрямів її природоохоронної діяльності є захист інтересів громадян і держави у земельній сфері, оскільки самовільне захоплення земель, особливо природно-заповідного фонду, і незаконна їх забудова призводить до непоправного знищення неповторних природних ландшафтів.

     

    Так, господарський суд апеляційної інстанції погодився із принциповою позицією Київської міжрайонної екологічної прокуратури щодо звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та відмовив у задоволенні скарги приватного підприємства.

     

    Вказана земельна ділянка площею більше 0,7 га та загальною вартістю понад 2,4 млн. грн, розташована у Гідропарку міста Києва, в урочищі «Передмістна слобідка», на території об’єкта природно-заповідного фонду.

     

    На даний час рішення суду набрало законної сили. Наразі вживаються заходи для примусового виконання рішення щодо звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки, яка незаконно використовувалась приватним підприємством під розміщення кафе з літнім майданчиком, та приведення її у природний стан.

     

    Довідково: «Передмістна (Передмостова) слобідка» має також іншу відому назву – «Венеція», що пов'язано з великою кількістю затишних заток у цій місцевості. Звідси походить також назва Венеціанського острова і однойменної протоки на Дніпрі.

     

    Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.