• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевское предприятие поплатилось за незаконную воду

    Опубликовано: 2014-04-20 03:02:04

    Суд стягнув з ПАТ «По виробництву інсулінів «Індар» 1,67 млн грн. збитків за використання води з артезіанської свердловини без дозволу на спеціальне водокористування. Про це свідчить рішення Господарського суду Києва від 28 березня.

    Розрахунок зроблено за період з 29.01.2013 по 27.12.2013.

    Наприкінці січня 2013 року представники столичної Держекоінспекції у ході перевірки заявили, що завод використовує воду без спецдозволу. Вони зобов’язали «Індар» до березня отримати цей дозвіл. Однак, як показала перевірка у грудні, завод цього так і не зробив.
    «Індар» на свій захист посилався на те, що він не був повідомлений про те, що його спецдозвіл припинений.

    Суд назвав ці твердження безпідставними. Він встановив, що у вересні 2011 року столичне Держуправління охорони навколишнього природного середовища надало «Індару» дозвіл на спеціальне водокористування до 01.09.2014, але для цього треба було виконати умову – оформити спецдозвіл на користування надрами. 11 січня 2013 року столична Держекоінспекція припинило дію дозволу на водокористування, оскільки завод не виконав вказану умову.

    «Індар» також стверджував, що після перевірки держінспекторів вжив усіх заходів для отримання дозволу. Однак це спростувала Київрада, яка заявила, представники заводу із заявою про надання дозволу на спеціальне водокористування не зверталися.

    Нагадаємо, у 2012 році МОЗ через свою держкомпанію «Укрмедпром» отримало 71% акцій заводу ПрАТ «Індар». Наглядову раду підприємства очолив Дмитро Політіко, однокурсник екс-заступника міністра-голови тендерного комітету МОЗ Романа Богачова. Правління держпідприємства тоді очолила Любов Вишневська.

    11 квітня цього року МОЗ дав доручення тимчасово відсторонити Вишенську від виконання повноважень голови правління ПАТ «Індар». Представники міністерства у той день намагалися потрапити на територію заводу, зокрема, з метою почати аудит, однак працівники підприємства комісію не пустили. За даними ЗМІ, частина документів «Індару» у той день була знищена.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.