• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Целью переговоров в Женеве должно быть давление на Россию, а не на Украину

    Опубликовано: 2014-04-18 13:34:39

    Кандидат на пост Президента України, лідер політичної партії «Громадянська позиція Анатолій Гриценко без особливого оптимізму оцінює результати переговорів у Женеві та вважає, що Росія фактично нав’язала свій порядок денний, який не влаштовує Україну. Про це він сказав журналістам у Верховній Раді.

    «Особливого оптимізму немає. Замість гарантій безпеки від США та Великобританії, в обмін на відмову від ядерної зброї, ми почули лише загальні заяви, - сказав він. - Вже немає навіть згадки про Крим, немає вимог до Росії вийти з Криму і залишити нашу країну у спокої. Немає навіть визнання цілісності України. Є загальні речі, спрямовані на деескалацію».

    «Це не гарантії безпеки, це не захист. Треба рішуче вимагати й відстороняти Путіна від влади. Тоді буде спокій на всій планеті, - наголосив Гриценко. – А поки що Росії вдалося нав’язати свій порядок денний першого раунду Женевських переговорів».

    На переконання Гриценка, повернення Криму Україні має стати ключовою темою перемовин. «Фактичне зняття цього питання з обговорення є політичною помилкою, порушенням базових принципів Будапештського меморандуму і заохоченням агресора», - вважає політик.

    Голова «Громадянської позиції» також наголосив, що Захід повинен посилити тиск на Росію та вжити достатніх економічних заходів для зупинення агресії, яка ставить під загрозу всю світову систему безпеки й міжнародного права.


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.