• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Будет создан рейтинг соблюдения частным бизнесом европейских стандартов прав человека

    Опубликовано: 2014-04-16 22:27:49

    Упродовж квітня українські правозахисники проведуть опитування приватних компаній щодо дотримання ними європейських стандартів прав людини в трудовій сфері. За результатами дослідження буде визначений рейтинг найкращих компаній, які дотримуються антидискримінаційних стандартів, – «Індекс корпоративної рівності-2014».

    Рейтинг готується, щоб стимулювати бізнес прискорити впровадження політики рівності на робочому місці. Адже, виходячи з угоди про асоціацію з Європейським Союзом, Україна зобов’язалась привести у відповідність до європейських стандартів питання протидії дискримінації, в тому числі у сфері праці та зайнятості, що передбачає заборону дискримінації за цілою низкою ознак. Це, в свою чергу, зобов’язує бізнес-структури протягом чотирьох років запровадити процедури попередження та протидії дискримінації на робочому місці.     

    «Індекс корпоративної рівності-2014» є одним із заходів антидискримінаційної ініціативи, в рамках якої правозахисні організації домовились про взаємодію для подолання усіх форм дискримінації у сфері працевлаштування та зайнятості за ознаками статі, інвалідності, сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності, як у публічному, так і в приватному секторах.

    Організаторами опитування стали ВГО «Жіночий консорціум України» (права жінок), ВГО «Національна асамблея інвалідів України», ВБО «Точка опори», за підтримки корпорації «ЛІГА: ЗАКОН», Міжнародного фонду «Відродження» та Коаліції з протидії дискримінації в Україні.

    Під час дослідження планується опитати більше 800 найбільших роботодавців України щодо наявності в їхніх компаніях політики рівності (антидисркимінаційної політики) та проаналізувати якість цих ініціатив. 10 компаній, які мають найефективнішу політику рівності, будуть спеціально відзначені та нагороджені. Дане дослідження проходитиме у співпраці з Європейською бізнес-асоціацією та Американською торгівельною палатою в Україні.

    Польовий етап «Індексу» проводитиметься з 11 по 30 квітня, а на початку червня організатори планують презентувати результати дослідження та рейтинг компаній, які взяли участь в дослідженні.

    Ініціатори антидискримінаційної кампанії планують в подальшому тісно співпрацювати з приватним бізнесом для запровадження політики рівності на робочих місцях та дотримання міжнародних стандартів в сфері прав людини.

     «Ми віримо, що наші спільні дії та злагоджена позиція допоможе значній кількості працівників не зазнавати дискримінації на робочому місці, а бізнес отримає можливість підвищити прихильність працівників до роботодавців та зміцнення їх позитивного іміджу на всеукраїнському рівні», - вважає Богдан Глоба, виконавчий директор ВБО «Точка опори».

    Інформаційну підтримку забезпечує Центр інформації про права людини за сприяння Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.