• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Список кандидатов в Киевсовет будут формировать онлайн

    Опубликовано: 2014-04-14 16:59:46

    Сьогодні, 14 квітня 2014 року, з ініціативи „Асамблеї соціальної революції” розпочинається експериментальний проект із формування передвиборчого списку в мережі Інтернет. Усі бажаючі мають змогу прийняти участь у голосуванні на користь кандидатур на виборах депутатів Київської міської ради або запропонувати власну. Голосування відбувається за у групі „Соціальна революція в Києві” у системі „ГАРАЗД.org” й триватиме до 23.59 неділі 20 квітня 2014 року. Передбачено, що представники, потрапивши до Київради, будуть голосувати за ті рішення, які попередньо схвалюватиме „Асамблея”. Дана структура створюється з метою докорінної перебудови ладу на засадах соціальної справедливості та демократичної участі в управлінні. Кандидати повинні дотримуватись базових принципів, серед яких пріоритет інтересів суспільства над інтересами бізнесу, а також засудження дискримінації.

    „Ми використовуємо технологію „праймеріз” для того, демонструючи, як електронна демократія може впроваджуватись в українську дійсність. Серед наших вимог – безпосередня участь та повна відкритість інформації, зокрема, про фінансову діяльність органів влади, тому ми застосовуємо такі принципи й відносно самих себе. Політика сьогодні, на жаль, повністю відчужена від громадян”, - підкреслюють активісти. При цьому формування програми Асамблеї також проходитиме відкрито – зібрані за результатами зустрічей вимоги підлягають схваленню громадськістю.

    Висування списку буде відбуватися за допомогою київської міської організації партії „Соціалістична Україна”. Таке рішення „Асамблея соціальної революції” прийняла 12 квітня, розглянувши на відкритих зборах пропозиції від усіх партій, які відгукнулись на пропозицію. „Було обрано саме цю партію, оскільки вона не ставила вимог щодо квотного представництва своїх членів та інших умов”, - зазначають активісти. При цьому вони підкреслюють, що відповідно до принципів Асамблеї, на висування не можуть претендувати особи з доходом, що перевищує 3 тис. євро. „Ми не обмежуємо виборчих прав громадян, адже не позбавляємо їх можливості віддати голоси за будь-який інший список. Ми лише хочемо, щоб у владі були представлені звичайні працівники, студенти й самозайняті”, - зазначають вони.

    Від кожного із учасників вимагається написати базові дані – прізвище, ім’я та по-батькові, рік народження, освіту, місце роботи, а також сферу громадського активізму, в якому бере участь бажаючий. Найбільш рейтингові кандидати будуть розташовані у ієрархічному порядку. При однаковій кількості голосів перевага надаватиметься кандидаткам жіночої статті. Кожен користувач Інтернету зможе проглянути, хто саме і скільки голосів віддав за певну кандидатуру. „Ми сподіваємось, що участь у проекті візьмуть, передусім, соціальні та профспілкові активісти, а також безпартійні громадяни і члени волонтерських ініціатив”, - зазначають представники „Асамблеї”.

    Активісти розглядають вибори не лише як шанс отримати інструмент для вирішення окремих соціальних проблем, а й створити сучасний соціалістичний рух: „Жодна розвинена країна Європи не уявляється без лівих у владі – саме вони стоять за підвищенням соціальних стандартів, доступністю транспортних і житлових послуг чи справедливим оподаткуванням еліти. На багато років громадяни довірили свої долі ксенофобам різних мастей, які розділяли народ за допомогою мовних чи історичних питань. На радість олігархії ці сили сьогодні призвели суспільство до розколу. Шанс вберегти Україну дозволяють лише ліві ідеали – справедливості й солідарності”.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.