• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Массовое избавление от элитных построек под Киевом

    Опубликовано: 2014-03-24 22:53:55

    Забезпечені українці масово намагаються позбавитися від елітних особняків. Бажаючих продати свої маєтки в Києві та області порівняно з минулою осінюю стало більше в шість разів.

    Люди готові продавати котеджі з великою знижкою, лише б швидше. Однак покупців не багато.

    За даними сайту безкоштовних оголошень Slando, восени в Україні в продажу була тільки 1000 будинків і квартир вартістю понад 1 млн доларів.

    "Зараз їх число досягло 6000 і продовжує рости, - каже піар-менеджер Slando Сергій Колосков. Він також додав, що левова частка всіх пропозицій припадає на Київ і периферію".

    Що ж відбувається з елітними особняками? Невже інвестиції в нерухомість себе не виправдовують? На думку експертів, є кілька причин, і перша - політична.

    "Частина елітної нерухомості належить людям з неординарною політичною репутацією. Немає ніякої гарантії, що після купівлі у них квартири або приватного будинку у вас їх потім не націоналізують ім'ям революції. Мовляв, попередній власник побудував житло на народні гроші", - говорить провідний спеціаліст відділу маркетингу SV Development Сергій Костецький.

    Друга причина - фінансова. Багато банків в ступорі, видача грошей обмежена, і навіть якщо ви захочете купити маєток, можуть бути проблеми з отриманням фінансів. Але навіть якщо з банком вигорить, інвестиція в "елітку" - поганий варіант.

    "Якщо людина інвестує мільйони доларів у елітний будинок або квартиру, далеко не факт, що він за таку ж суму його продасть, - говорить Сергій Костецький. - Навіть знижка 100-200 тисяч доларів, які зараз скидають на особняки, ситуацію не міняє - все одно нерухомість буде дорогою, елітної. Починаючи з 2008 року, коли почалася фінансова криза, дорожчало все, крім елітної нерухомості.

    Тим часом VIP-особняками під Києвом зацікавилися бандити. Видаючи себе за "евромайдановцов", вони грабують порожні хороми. Цікаво, але, за офіційною статистикою УМВС Київської області, кількість розбійних нападів та крадіжок, пов'язаних з житлом, знизилася вдвічі в порівнянні з минулим роком. Але тут же в МВС зазначають, що показники некоректні, так як багато господарів (в основному депутати і чиновники) не завжди звертаються в міліцію.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.