• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Под Киевом появился настоящий сельский полигон

    Опубликовано: 2014-03-24 06:33:03

    Через окупацію Криму мешканці села Трипілля на Київщині не стали чекати повістки до військкоматів чи загальної мобілізації й організували курси молодих бійців.

    Люди зорганізувались, щоб навчитись ефективно захищатися і виживати в екстремальних умовах - від надання медичної допомоги до рукопашного бою і зброї. На перший погляд Трипілля, що недалеко від Обухова, нічим не відрізняється від звичайного села. І так справді було - донедавна. А нині там є самооборона, що складається з місцевих жителів. У них все - як у справжніх військових, за статутом. І байдуже, що замість плацу - місцевий стадіон, а замість форми - в кого повсякденний, а в кого мисливський одяг. Та й вік у більшості далекий від призовного.

    Чоловіків зібралось кілька сотень, дехто приїхав навіть із прилеглих сіл. Кажуть, не задля розваги. Уміти ефективно захищатися нині як ніколи актуально. Коли ж ідея про курс молодого бійця на селі лише виникла, найважче було знайти тих, хто б навчив військової справи. Друзі, знайомі, зв'язки - так і зібрали "тренерів": від простих медиків до справжніх військових.

    "Вчать сьогодні офіцери спецвійськ України. Прізвища не називатиму, але хлопці з досвідом, хлопці, які пройшли військові дії, бували в гарячих точках, навіть є поранені. З досвідом хлопці", - каже трипільський сільський голова Анатолій Дегтяр.

    Навчають на незвичайних для села курсах від правил захисту під час хімічної атаки до поводження зі зброєю, хай і такої, що давно відслужила своє. Допомогли місцеві умільці, які реставрують і колекціонують військову техніку і приладдя. Однак хоча б потримати в руках, дізнатись, з чого складається - й то корисно. По закінченні занять ж селяни не приховують захвату. А дехто навіть до практики перейшов. Місцеві ж жінки, спостерігаючи за своїми чоловіками, водночас і тішаться, і зітхають – хочуть, аби нові знання і вміння їхнім чоловікам на практиці не знадобились.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.