• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вокруг киевского аэропорта разгорается новый скандал

    Опубликовано: 2014-03-23 07:33:22

    ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 11 березня за результатами тендеру уклав низку угод на отримання кредитів на загальну суму $50 млн. З цієї суми $20 млн аеропорт позичає у ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» Олександра Януковича. Кошти беруть під 11% річних, вартість обслуговування кредиту складе $6,42 млн. Ще $30 млн «Бориспіль» позичив у ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України», також під 11%, що складе $10,31 млн. Усі кредитні лінії відкривають на чотири роки на виконання програми капітальних інвестицій та на рефінансування запозичень.

    За даними «ВДЗ», за останні шість років аеропорт лише двічі приводив тендер на кредит – у 2012 р., й обидва рази брав його у державних банків: $80 млн у «Державного експортно-імпортного банку» і ще $50 млн в «Укргазбанку».

    Наші гроші нагадує, що Олександру Януковичу та його батьку у кількох країнах оголошено економічні санкції. А у Швейцарії розпочато кримінальну справу проти вугільного трейдера “МАКО трейдінг” Януковича, в рамках якої вже було проведено обшуки також і у швейцарському офісу ДТЕК Ріната Ахметова. Разом з тим, українські правоохоронні органи не проявили жодного інтересу щодо діяльності сина Януковича в Україні.

    Після опублікування цієї інформації прес-служба Міністерства інфраструктури повідомила, що дані про угоду з «ВБР» потребують уточнення» «Відповідні угоди мали вступити в силу після погодження Міністерством інфраструктури та Міністерством фінансів. Такого погодження надано не було. Наразі у ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» ініційована перевірка господарської та фінансової діяльності за останні 4 роки, у тому числі, проведення тендерів на будівельну діяльність під час підготовки до Чемпіонату Євро – 2012. На сьогодні Міністерство інфраструктури погодило отримання аеропортом «Бориспіль» кредиту на загальну суму 30 млн доларів у державному банку «Укрексімбанк».

    У разі необхідності залучення додаткових коштів для оптимізації кредитного портфелю буде оголошено новий конкурс відповідно до чинного законодавства України».
     
    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.