• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киев начали прибывать первые беженцы из Крыма

    Опубликовано: 2014-03-23 03:17:45

    У Києві створили центр допомоги біженцям з Криму. Цю ініціативу підтримали як кияни, так і столична влада. Натомість, отримати допомогу наразі можна лише від волонтерів. Обіцянки чиновників поки – на папері.

    Дедалі більше мешканців Криму змушені шукати прихистку по усій країні – у власних оселях залишатися небезпечно.

    Катерина, мешканка Криму: “На домах написано – “смерть бандерам”, виселицы нарисованы. Они нас тогда еще ненавидели”.

    Свої домівки люди залишають з валізами у руках. Першими від’їжджають жінки та діти.

    Маша, Тихон, мешканці Криму: “Мне наша Украина нравится, и в Россию вообще не хочется. А от рас – и без родины осталися”.

    Прихистити вимушених переселенців готові столичні Євромайданівці. Домівку пропонують у наметах – простонеба.

    Не стоять осторонь і кияни. Мешканці задарма здають власні оселі.

    Леонід, волонтер: “К кому обратиться, чтоб там пару людей принять на дачи. Кияне– активныелюди”.

    Дах над головою пропонують і в Будинку офіцерів. Тут можна відпочити та перекусити. За цей час – волонтерипідшукають нове помешкання. Відсьогодні розв’язати й інші проблеми допоможуть у новоствореному комітеті допомоги біженцям Криму та правового захисту громадян. Організація вже прийняла понад півтори тисячі кримців.

    Олександр Боршуляк, член Громадської ради Майдану: “Поміститися, перевезти людину, поселити, помити, поїсти. Якщо немає документів – допомогтиз документами. Якщо знайти людинку – знайти”.

    Тим часом, по сусідству з барикадами – устоличній мерії – мізкують, як допомогти кримцям. Уночі чиновники створили центр із вирішення питань розміщення та життєзабезпечення мешканців Криму. Звертатися треба до кол-центру Києва та у департамент соціальної політики КМДА за адресою проспект Комарова, 7.

    Володимир Бондаренко, голова КМДА:”Кол-центр – номертелефону відомий, відомий. Я вам сказав, де місце знаходиться. Тому задавати питання про те, що там буде – всетам буде: лікуваня, там є предствник служби, соціальний захист, там є фінансисти, там є все. Тому, як це буде… І будуть збої”.

    Утім, за вказаним телефонам, ані пари з вуст. Про рішення чиновників наразі там не знають. Ситуацію пообіцяли з’ясувати пообіді, утім віз і досі там. Телефонуємо до столичного кол-центру – там відправляють знову на Комарова, 7. Коло замкнулося.

    Будинок друзів – цедобровільне об’єднання киян. Люди згуртувалися ще на початку березня. Свою сторінку мають у соціальних мережах. Через інтернет прихисток знайшли уже півтисячі вимушених переселенців.

    Олександра Назарова, представник ініціативи “Дом друзей”: “Заставить украинское государство отреагировать на ситуацию. Не только открывать неожиданно горячую линию, а практическую, действительную, включая их социализацию и адаптацию в регионах Украины”.

    Вирішити житлове питання – цене єдина проблема, з якою стикаються переселенці. Перелік значно більший – від працевлаштування до надання медичної допомоги. З цими питаннями мають розібратися на державному рівні, адже за підрахунками експертів, полишити півострів планує понад 200 тисяч кримців.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.