• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Что притягивает киевлян к «черным мостам»

    Опубликовано: 2014-03-22 00:18:26

    За останні шість років з Моста закоханих стрибнули дев'ять осіб.

    Нещодавно, у лютому місяці, чоловік покінчив з життям, кинувшись із Моста метро.

    Ми спробували поспілкуватися з міліціонерами та біоенергетиками і з'ясувати, який столичний міст найбільше притягує «смертників», і чому люди взагалі йдуть на такий крок.

    Проблема в країні. Перше місце за кількістю скоєних самогубств у цьому сумному рейтингу посідає Міст закоханих. За даними МВС, за останні 6 років тут вчинили самогубство 9 осіб.

    Користується популярністю серед самовбивць і Московський міст: із нього кинулися вниз четверо людей. З мосту Метро і Південного мосту кинулися по троє людей. Замикають цей сумний рейтинг Міст Патона та Пішохідний міст: із них в останню путь вирушили по одній людині.
    Боротися з сумною статистикою можна, перейнявши досвід європейських країн, адже Київ далеко не перше місто, яке стикається з такою проблемою.

    Наприклад, на Нусельському мосту в Празі, який чехи давно охрестили «мостом самогубців», за останні 40 років покінчили з життям майже 300 осіб. Вплинути на емоційний настрій влада не може, тому припиняти спроби суїциду намагаються технічно: встановили на мосту камери спостереження і сформували спеціальний загін рятувальників, які відстежують самогубців і вмовляють їх одуматися.

    А в США під знаменитим мостом «Золоті Ворота» повісили спеціальні сітки - тому, навіть якщо на мосту з'являється черговий охочий звести рахунки з життям, зробити це йому не вдасться - він потрапляє прямо в сітку, в якій борсається аж до прибуття рятувальників.

    Можна встановити такі огорожі й у Києві: як розповіли нам в одній зі столичних компаній, вартість установки металевої сітки «рабиці», крізь яку потенційному самогубцю не вдасться протиснути навіть руку , обійдеться владі всього у 130 грн за кв. метр. «Сітка має бути як мінімум 2 метри у висоту , щоб не можна було перелізти або просочитися» , - розповіли в одній компаній. За їх словами, обтягнути таким захистом міст Закоханих (а його довжина 50 м) обійдеться владі приблизно в 30 тис. грн.

    Проте у київській мерії такі запобіжні заходи вважають зайвими. «Якщо людина задалася метою звести рахунки з життям, то вона це зробить. Потрібно піднімати рівень життя в країні, мати стабільну валюту, тоді й не знадобляться сітки на мостах і під ними», - вважають в адміністрації.

    Енергетика не винна. Столичні біоенергетики склали свій рейтинг «чорних» мостів. Незважаючи на те , що Московський міст за кількістю суїцидів у нашому рейтингу посідає друге місце, експерти вважають, що найбільш негативну енергетику має саме він. «Він знаходиться в геопатогенній зоні, і навколо нього - дуже багато негативної енергії, - говорить біоенергетик Володимир Негрішний, - а на Мосту закоханих концентрація негативної енергії невелика: слабке біополе людей, які приходять на нього з метою попрощатися з життям».

    Людині потрібно три дні

    «Коли людина дивиться вниз з мосту, видовище його заворожує і лякає. Але варто зробити крок - і все станеться моментально. Можливо, він не приходить на міст з остаточним рішенням, але за час, поки він дивиться у прірву перед собою, його впевненість зростає. Щоб цього не сталося, людина має дати собі три дні: за цей час емоції слабшають і включається здоровий глузд, який допомагає раціонально поглянути на проблему», - вважає психолог Лариса Шкловцова. А взагалі експерти навіть визначили таке поняття, як «ефект понеділка»: за її словами, в перший день тижня відбувається найбільше самогубств.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.