• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Под Киевом уже распределяют место «вождя»

    Опубликовано: 2014-02-28 23:48:45

    28 лютого. Переяслав-Хмельницький (Київська область). Напередодні на сесійному зсіданні міської ради було розглянуто резонансне питання для громади міста – що буде на Борисоглібській площі, де раніше був Ленін? Депутат В’ячеслав Саулко сказав, що особисто давно мріяв бачити там храм, як це і було колись. Таке ж бажання висловлюють і багато інших переяславців, зокрема, депутатів. Запропонував, щоб цю площу в центрі Переяслава “не розтягли для чергових генделиків, якихось торгівельних павільйонів”, а одразу ж віддати під будівництво храму, причому у автентичній козацькій архітектурі.

    – Думаю, що знайдуться люди, – сказав він, – які дадуть кошти на його будівництво. Щоб не бути голослівним, готовий вже зараз внести на це не менше 100 тис. грн., хоча мені це і не просто, оскільки вже веду будівництво іншого храму в мікрорайоні Підварки. Вже є і релігійна громада УПЦ Київського патріархату для майбутнього храму. Щоб передати цю площу, від її звернувся благочинний на Переяславщині цієї конфесії Іоанн Бобітко.

    Слід сказати, що долю майбутньої площі переяславці почали обговорювати одразу ж після того, як звідти прибрали “вождя”. Зокрема, на сторінці “Вісника Переяславщини” у соціальній мережі Вконтакті станом на 28 лютого свої бажання висловило 1242 особи, переважно молодь і підлітки – майбутнє міста. З них 777 – за зону відпочинку з фонтаном, 249 – за пам’ятник Сікорському, 90 – за храм. У перелік для голосування не було внесено пам’ятника Героям Майдану, але саме за таку споруду у коментарях висловилося найбільше молоді.

    Депутати, очевидно, не знали про таке голосування і зосередилися в основному на тому, яким повинен бути храм. Щоправда, Сергій Мевша, Михайло Сиворко пропонували відкласти це питання з тим, щоб більш широко його обговорити з громадою міста. Та більшість пристала на пропозицію В’ячеслва Саулка і проголосували за передачу площі релігійній громаді. Біля майбутнього храму планується спорудити і пам’ятний знак Героям  Майдану. Тож бажання молоді до певної міри також буде задоволено.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.