• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве директор престижного отеля «сядет» на 7 лет

    Опубликовано: 2014-02-06 06:33:30

    Посадовцю, якого в 2012 році затримали співробітники столичного управління по боротьбі з організованою злочинністю за вчинення ряду тяжких злочинів, оголошено вирок суду – сім років за гратами.

    В кінці січня 2014 року Шевченківський районний суд міста Києва у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням 33-річного киянина, який тривалий час перебував на посаді заступника директора з комерційних питань одного з центральних готелів Києва.

    Посадовець був звинувачений у вчинені злочинів, таких як «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «Зловживання владою або службовим становищем» та «Службове підроблення». Всі ці кримінальні правопорушення зловмисник вчинив в особливо великих розмірах, які спричинили тяжкі наслідки, деякі – у складі організованої групи.

    У ході судового розслідування було встановлено, що в період з квітня 2009 року по травень 2010 службовець, достовірно знаючи, що готель, в якому він працював, надавав комплекс послуг підприємствам, товариствам, організаціям з проведення заходів в приміщенні готелю та по обслуговуванню делегацій, склав та підписав фіктивні документи – акти виконання робіт від імені готелю на суму майже 230 тисяч гривень.

    Гроші були переведені на рахунок товариства, засновником якого був сам махінатор, а директором – його матір. Це товариство за липовими документами нібито було посередником та безпосереднім виконавцем при наданні послуг підприємствам.

    В березні 2010 року зловмисник, зловживаючи службовим становищем та діючи з корисних мотивів, під час проведення готелем тендеру щодо постачання меблів для люксових номерів, уклав договір з фіктивним товариством і переказав на його рахунок понад 136 тисяч гривень. Нових меблів готель так і не отримав.

    У червні того ж року посадовець провернув ще одну незаконну оборудку. Цього разу злочин було скоєно вже цілою організованою групою: самим комерційним директором,  головним бухгалтером та тимчасово виконуючою обов’язки директора готелю. Шахраї підготували чотири сфальсифіковані акти щодо консультування з питань комерційної діяльності та управління від імені згаданого готелю. На підставі цих документів зловмисники привласнили майже 193 тисячі гривень.

    Левову долю від цієї суми привласнив посадовець, його спільники задовольнялися символічними «заробітками».

    Свою вину звинувачений визнав частково, що суд оцінив критично, адже покази, надані свідками, та речові докази справи підтверджували його цілковиту провину.

    Вирок суду – покарання у вигляді позбавлення волі на сім років з конфіскацією всього належного йому майна та позбавлення права обіймати певні посади на три роки. Крім того, на користь потерпілого державного підприємства (столичного готелю) з засудженого буде стягнуто грошові кошти.

    За матеріалами прес-служби ГУ МВС у Києві

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.