• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Настоящий концлагерь под Харьковм: в больницу доставили едва живого ребенка

    Опубликовано: 2014-01-31 07:23:00

    Коли 5-річного хлопчика було доставлено до дитячої лікарні, медики констатували у нього 30% втрату ваги, ознаки психологічного розладу, затримку фізичного розвитку, дистрофічні зміни та закриту черепно-мозкову травму. До такого жахливого стану маля довели власні батьки.

    Про даний факт лікарі відразу повідомили працівників відділу кримінальної міліції у справах дітей Жовтневого районного відділу міліції. Правоохоронці відразу відреагували на заяву та розпочали перевірку даної інформації.

    Міліціонери встановили, що 26-річна мати дитини зовсім не займалась доглядом та лікуванням свого сина, и таким чином довела його здоров’я до критичного стану. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ст. 166 (злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Наразі дане кримінальне провадження знаходиться на розгляді у судовому порядку.

    До того ж, під час огляду медики виявили у дитини закриту черепно-мозкову травму у вигляді забиття головного мозку. Вітчим хлопчика пояснив, що він сам впав та забився. Однак, результати судово-медичної експертизи повністю спростували свідчення чоловіка.

    - Було встановлено, що 23-річний вітчим у відсутності матері повинен був піклуватися про маленького хлопчика, - розповідає начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Жовтневого РВ підполковник міліції Сергій Єрьоменко. – Але насправді дитина так його дратувала, що він навіть зважився підняти на нього руку. У приступі люті чоловік наніс малюку чотири удари дерев’яною палицею по голові, а потім кілька ударів ременем.

    Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

    Наразі чоловіка затримано, він тримається під вартою. Найближчим часом суд вирішить питання щодо позбавлення горе-матір прав на виховання малолітньої дитини.

    За матеріалами прес-служби ГУ МВС у Харківській області.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.