• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Волнения в Киеве серьезно повлияли на рынок недвижимости

    Опубликовано: 2014-01-29 03:03:00

    Масові хвилювання, мітинги в центрі Києва, загальний рівень невизначеності серед учасників ринку нерухомості змусили відкласти ухвалення рішень про купівлю нерухомості до стабілізації ситуації, повідомила консалтингова компанія UTG (Київ), передає "Інтерфакс-Україна".

    За даними компанії, в грудні 2013 року середня ціна квадратного метра на ринку первинної нерухомості в класах "економ" та "бізнес" становила 1526 дол. за 1 кв. м, що на 0,16% менше, ніж у листопаді 2013 року.

    Найбільші зміни середніх цін квадратний метр було відзначено в класі "економ" - падіння на 3,2% у сегменті чотирикімнатних квартир, у класі "комфорт" - падіння на 0,7% у сегменті трикімнатних квартир. У класі "бізнес" відзначено зростання на 0,9% у сегменті однокімнатних квартир.

    За даними досліджень компанії, низхідний тренд середніх цін на первинному ринку спостерігається вже протягом півроку, починаючи з липня 2013 року, з невеликим підвищенням у жовтні.

    Раніше повідомлялося, що у зв'язку з нестабільною ситуацією в країні українці почали масово розпродувати особистий діючий бізнес – від невеликих кіосків до заводів і готелів вартістю від 15 млн дол до 100 млн грн і більше. Про це йшлося у дослідженні сайту оголошень Slando.

    Водночас, за словами експертів, проблема України не в мітингах або політичній турбулентності, мітинги – це наслідок системних проблем, що нагромадилися і не вирішувалися.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.