• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевлянам, находящимся в центре столицы, приходят очень странные массовые смс-рассылки

    Опубликовано: 2014-01-21 23:46:07

    Минулої вночі протестувальники в центрі Києва отримали SMS із попередженням про реєстрацію їх як учасників масових заворушень.
    Мобільні оператори «МТС- Україна» і «Київстар» відхрестилися від причетності до подібних повідомлень.

    За даними операторів, зазначена розсилка була проведена за допомогою обладнання, що не належать компаніям.

    «Сьогодні в «МТС Україна» почали надходити скарги від наших абонентів у центрі Києва, які отримали SMS з номера 111, що містять один і той же текст: «Шановний абонент, ви зареєстровані як учасник масових заворушень». Ми заявляємо про свою непричетність до даної розсилки», - йдеться в повідомленні прес-служби оператора.

    Заперечують причетність до розсилок і в « Київстарі », звертаючи увагу на те, що це вже не перший випадок використання незаконного обладнання для подібних розсилок.

    «Київстар» категорично заперечує причетність до розсилок на номери абонентів SMS нібито про «реєстрацію учасників масових заворушень». Нам відомо про існування устаткування (так звані «піратські базові станції»), яке дозволяє розсилати SMS і здійснювати виклики на номери телефонів абонентів будь-яких операторів, що знаходяться в певному районі», - прокоментував ситуацію агентству Інтерфакс-Україна директор із корпоративних комунікацій оператора Михайло Шуранов. Також він додав, що у телекомоператорів немає технічних засобів, здатних запобігти діяльності таких станцій або можливості їх відслідковувати.

    Нагадаємо, сьогодні вночі стався штурм рядів правоохоронців. Як повідомляє видання «Сегодня», перед цим нова зміна протестувальників із щитами спробувала пустити в хід катапульту, підкотивши її до барикад, але спецпідрозділи застосували новий вид гранат. Від них площу перед стадіоном «Динамо» заволокло чорним димом.

    Через деякий час силовики пішли в наступ. Вони зламали катапульту і розібрали одну з барикад. За кілька хвилин активісти почали контрнаступ, і силовики відступили назад до Кабміну, стріляючи в натовп і кидаючи в неї коктейлі «Молотова». У лікарнях залишаються понад 40 людей, 31 активіст затриманий міліцією.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.