• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевляне занялись массовым отловом вандалов

    Опубликовано: 2014-01-21 22:53:12

    Всю минулу ніч ті з киян, які до цього раділи, що живуть далеко від галасливого Майдану, самоорганізовувалися на подобу підрозділів муніципальної поліції, - і ганялися за мародерами.

    За понавезеними з Донбасу та з південних регіонів України молодими людьми, які, пересуваючись мікрогрупами незнайомим містом, безжально лупили виданими перед цим битами по будь-яких коштовних іномарках, що стояли обабіч від столичних вулиць, та по вітринах престижних магазинів.
    «Автосафарі» на негідників очолили голова парламентської фракції УДАР Віталій Кличко (від рук найманців, за інсайдерською інформацією, постраждали вітрини декількох магазинів на вулиці Володимирській, що належать братам-боксерам) та фронтмен гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук. Приблизно чотирьом десяткам хуліганів не пощастило втекти. Підвело незнання київського рельєфу й особливостей забудови.

     

    Цікава деталь: щойно активісти Євромайдану підкликали інспекторів ДАІ та міліціонерів для документування чергової НП, ті чомусь... пускалися навтьоки.

    Мої колеги з європейських країн (до Києва, крім них, у ці дні прибуло також чимало співробітників російських ЗМІ) лише знизували плечима. У них на кожен випадок підпалу або псування автомобіля влада і поліція реагують гранично жорстко; а в столиці незалежної України силовики немов би потурають учасникам безчинств, закриваючи очі на свідоме завдання тими чималих матеріальних збитків мешканцям міста-героя. На переконання відомого російського та українського журналіста Віталія Портникова, «ця ніч довела, що в Києві немає правоохоронців. Міліція залишила городян один на один з погромниками далеко від Майдану і вулиці Грушевського».

    Навіть без урахування збитку від діянь вчорашніх погромників, за два місяці протистояння Київ зазнав збитків, що обчислюються 14 мільйонами гривень. Принаймні так стверджує виконуючий обов'язки голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко. Анатолій Костянтинович зазначив також, що представники АнтиМайдану, чи то пак організатори щоденних масових заходів у Маріїнському парку на підтримку чинного глави держави Віктора Януковича, погодилися сплатити за псування цього зеленого куточка столиці 300 тисяч гривень, «проте наразі не заплатили». Підрахунок понесених збитків внаслідок запеклих вуличних боїв поблизу стадіону імені Валерія Лобановського, як стверджують у КМДА, ще не починали. Для цього київська влада має намір звернутися до прокуратури. Щоб там допомогли розібратися: до кого саме висувати претензії...

    Як раніше вже повідомляла «Гречка», в ніч на вівторок радикально налаштована молодь спробувала використати метальний апарат, зроблений напередодні в центрі Києва за зразком і подобою требушета. Або катапульти, як охрестили кустарний виріб деякі малодосвідчені журналісти. Досвід закидання в зімкнуті лави солдат-строковиків внутрішніх військ МВС ємностей з палаючою сумішшю, на щастя, виявився невдалим. Невдовзі й сам пристрій підоспілі міліціонери із спецпідрозділу МВС «Беркут» не без задоволення розламали на дрібні шматочки.

    Демонстрація «катапульти», втім, нагадала народу не лише про славні традиції вояків Української повстанської армії, які колись успішно воювали з німецько-фашистськими та з радянськими регулярними військами майже такою ж морально застарілою технікою.

    Як стверджує глава наглядової ради «Української асоціації власників зброї» Георгій Учайкін, на руках у киян 400 тисяч одиниць тільки легального зброї. Всього ж в 27 українських регіонах на руках у людей легально перебувають 2 мільйони одиниць зброї. «Я хочу застерегти наших силовиків від застосування зброї проти народу. Це найостанніший аргумент. І ми повинні чітко пам'ятати, що після першого пострілу назад ми вже не повернемося», - попереджає владців добродій Георгій.

    Олег БАЗАК

    Источник


     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.