• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Под Киевом в праздники отказались спасать тяжелобольного ребенка

    Опубликовано: 2014-01-05 07:03:00

    Свято із хворобою та в недитячих сварках. Напередодні Нового року Ангеліна підхопила інфекцію від маленького братика. У шестимісячного Жені все минулося швидко, у шестирічної дівчинки дійшло мало не до непритомності.

    Ситуація з розряду штатних, та під Новий рік ледь не обернулась трагедією. Власної дитячої лікарні в президентських Нових Петрівцях нема, а у сусідньому Вишгороді, твердить мама, від малечі відмахнулися.

    «Нема місць, в нас не інфекційне, ми не берем!». Так звідки ж ви знаєте, що інфекційне, як ви навіть дитину не подивилися!Мене всю трусить, бо дитина не приходить до тями – дитя в дуже поганому стані – вони нічого не роблять», - розповідає мама Ангеліни Алла Матюха.

    Лікарня, щоправда, дала машину швидкої, але без лікаря, і дівчинку відвезли до Димера, де інфекціоніст… був у відпустці.

    Тамтешні медсестри, каже мама, жахнулися. Тиск у Ангеліни був 70 – на 25, і дорогу, кажуть батьки, вона ледь перенесла. Врятувала крапельниця і столична лікарня за 10 кілометрів від Вишгорода. Найближче інфекційне відділення області – у Боярці – за 40 кілометрів.

    Власного інфекційного відділення у Вишгороді, як і у багатьох українських районних центрах, просто нема. Його навіть починали будувати ось там, де нині зводять багатоповерхівки, однак, після аварії у Чорнобилі, чиновники чомусь подумали, що інфекційне відділення місту більше не знадобиться.

    Хворих із незрозумілими болячками кладуть до спеціального боксу, та він – лише один, і той був зайнятий. Та батьки наполягають: головна проблема – це ставлення до хворих. У лікарні ж кажуть: батьки пізно звернулись по допомогу, мама поводилась неадекватно і догодити їй було неможливо.

    «У нас були підозри, що вони таки зустріли гарно цей Новий рік, і дитину вже привезли півп‘ятої ранку. Те, що мама стверджує, що дитина була непритомна – це звичайно, неправда. Непритомна дитина повинна бути госпіталізована у реанімаційне відділення. Ви собі не уявляєте – щоб чергувати і просто не подивитися на дитину. Тут навіть такого не може бути!», - говорить заступник головного лікаря з медичної частини Вишгородської центральної районної лікарні Наталія Шилан.

    Тут демонструють журнал, куди записали Ангеліну, і виправдовуються: супроводжувати дитину на швидкій, після мед реформи, неможливо. Інакше, без допомоги залишаться інші пацієнти.

    Такі ж інциденти, кажуть у Вишгороді, змусять київських колег тричі подумати, перш ніж брати хворих із регіонів, де просто не вистачає ані місць, ані техніки, ані фахівців. Перша лікарня згадувати про стан дівчинки, яку привезли новорічної ночі, на камери не стала – лікарняна етика, хоча батьки кажуть, саме тут малечі подарували друге життя.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.