• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему никто не хочет жить в киевских отелях

    Опубликовано: 2013-12-13 08:23:59

    Готелі в Києві знизили вартість проживання, йдеться в дослідженні UTG. Середня ціна номера в 3-5-зіркових готелях зменшилася з 280 до 220 у.о. Але заповнюваність готелів при цьому все одно скоротилася - на 5%, а прибутковість номера просіла на 33% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

    Згідно з дослідженням STR Global, заповнюваність готелів у Східній Європі (включаючи готелі України) в жовтні склала 67,2% (в жовтні 2012 р. - 66,1%).

    На сьогодні Київ має номерний фонд - близько 11,8 тис. номерів. Причому 16% припадає на п'ятизіркові готелі, 19% - 4-зіркові, 38% - 3-зіркові і 27% - на 1-2 зірки. Незважаючи на те, що столиця приймає в рік 1 млн 660 тисяч туристів, які, за даними MasterCard Global City Index 2013, залишили в нашій столиці $2,8 млрд, завантаженість столичних готелів не перевищує 30%.

    "Декілька п'ятизіркових готелів вже виставлені на продаж, а по ринку поширюються чутки про те, що з "Фермонта "йде частина персоналу", - розповів керуючий партнер ArtBuild Hotel Group Дарон С. Роуз. Він зазначив, що проблема в тому, що готельний сегмент нерухомості - найбільш ризиковий. Якщо готель не виправдовує очікувань інвесторів, будівлю практично неможливо переформатувати під іншу функцію. "І навіть на тлі цієї інформації дуже складно переконати ваших інвесторів зосередитися на економ-сегменті", - зазначив він.

    Втім, за словами виконавчого директора інвестиційної девелоперської компанії "Дубль W" Олександра Назаренка, саме в сегменті 3 зірки в наступному році з'явиться кілька нових проектів під відомими світовими брендами.

    autotravel.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.