• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве началось массовое заражение страшной болезнью

    Опубликовано: 2013-12-10 08:23:46

    Санітарно-епідемічна ситуація у Києві є дещо напруженою, однак перебуває під стабільним контролем Держсанепідслужби столиці. Про це під час розширеної апаратної наради КМДА повідомила начальник Головного управління Держсанепідслужби у м. Києві – головний державний санітарний лікар міста Ольга Рудницька.

    За її словами, протягом останнього тижня рівень захворюваності на грип та ГРВІ зріс на 7%. Загалом з 2 до 8 грудня 2013 року на грип та ГРВІ у Києві захворіло 18 278 осіб, з них – 12 221 дитина. Госпіталізовано – 162 особи.

    Крім того, реєструється погіршення ситуації на гострі кишкові інфекції (ГКІ), яка за звітний період збільшилась на 4,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За поточний період на ГКІ захворіло 1700 мешканців міста.

    Також спостерігається стрімке зростання захворюваності на сальмонельоз. За 10 місяців поточного року показник зріс у 1,8 рази. Епідситуація на цю інфекцію залишається напруженою, в місті зареєстровано 4 спалахи цієї інфекції.

    «Наразі існує серйозний ризик розповсюдження інфекційних захворювань і за різними нозологічними групами. У поточному році реєструється черговий циклічний підйом на вірусний гепатит А, показники якого в 1,7 рази вище показника минулого року. Зареєстровано 63 випадки захворювання на гепатит А», – зауважила Ольга Рудницька.

    Вона також зазначила, що на фоні зменшення показників захворюваності парентеральними вірусними гепатитами у місті відбувається поступове зростання захворюваності на хронічні вірусні гепатити. Показники захворюваності на хронічні вірусні гепатити збільшились на 14,9% у порівнянні з минулим роком, зареєстровано 346 випадків проти 301.

    Неблагополучна ситуація і щодо туберкульозу. У місті відбулося збільшення захворюваності на туберкульоз на 12,2% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (827 випадків, інтенсивний показник – 4,9 на 100 тисяч населення).

    Так, зареєстровано 560 випадків захворювання на заразні форми туберкульозу (МБТ+), показник становить 19,9 на 100 тис. населення (проти 20,3 за 9 міс. 2012 року) – зниження на 2%.

    З метою недопущення будь-яких ускладнень епідситуації у столиці міська влада вживає усіх необхідних заходів. Зокрема, забезпечує:

    дезінфекційні заходи, безкамерну обробку м’яких речей у приміщенні Будинку профспілок, адмінбудівлі КМДА, Міжнародного центру культури і мистецтв;

    своєчасне вивезення сміття;

    своєчасне виявлення хворих та надання медичної допомоги в лікувальних закладах міста;

    поновлення роботи адміністративної комісії КМДА з розгляду пріоритетних питань функціонування МАФів, у яких реалізуються продукти харчування;

    додатково забезпечує встановлення контейнерів для зберігання побутових відходів та мобільних (пересувних) санітарно-технічних приладів (вбиральні, умивальники) із запасами питної води та герметичними ємностями для збору рідких відходів.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.