• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве массово издеваются над ГАИшниками

    Опубликовано: 2013-12-05 06:03:30

    З минулої п'ятниці водії Києва почали обклеювати номерні знаки своїх автомобілів символами Євросоюзу. На Євромайдані можна отримати наклейку, яка закриє герб і прапор України на номерному знаку, замінивши його на «зоряне кільце» Євросоюзу на синьому тлі, передає Gazeta.ua.

    Представники ДАІ вважають такі «флешмоби» протизаконними і загрожують штрафами за невідповідність номерного знака стандартам України. Штраф до 340 гривень.

    У прес-службі ДАІ повідомляють: «Дії по зміні зовнішнього вигляду номери незаконні, регулюються статтею 30.2 ПДД і першою частиною 121-ї статті Кпап. Інспектор ДАІ може оштрафувати водія з такою наклейкою». Пройшовши по посиланнях на законодавство, дійсно є відповідні записи:

    ПДР 30.2. Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими».

    Кпап 121.1. Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах, знищені або підроблені-тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.