• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевский предприниматель добровольно-принудительно отдал полтора миллиона гривен

    Опубликовано: 2013-11-22 00:49:00
    Директор одного з підприємств м.Києва добровільно відшкодував завдані державі збитки у розмірі 1,4 млн грн та був звільнений від кримінальної відповідальності. Про це повідомив начальник управління ГПУ з нагляду за додержанням законів органами податкової міліції Олександр Бондаренко.
     
    За його словами, Генеральною прокуратурою України здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків до бюджету при укладенні договору купівлі - продажу нежитлового приміщення.
     
    «Директор підприємства занизив вартість об’єкту у більш ніж 4 рази, чим спричинив ненадходження до бюджету обов’язкових платежів у сумі 1,4 млн грн», - сказав прокурор.
     
    Однак, він також зазначив, що у зв’язку з гуманізацією Кримінального кодексу, а саме на підставі добровільного відшкодування державі завданих збитків, прокурор може звернутися до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.
     
    «Враховуюче те, що директор підприємства під час досудового розслідування добровільно відшкодував державі 1,4 млн грн завданих збитків, прокурор звернувся з клопотанням до суду про звільнення його від кримінальної відповідальності, яке було задоволено», - резюмував О.Бондаренко.
     
    Источник e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.