• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Застройщика, разрушившего уникальное историческое здание в центре Киева, жестоко накажут

    Опубликовано: 2013-09-29 03:03:50

    Голова Київської міськдержадміністрації пообіцяв взяти під контроль знищення будинку на Жилянській 120Б, покарати винних та назвав такі дії бандитизмом.

    Попов пообіцяв клопотати про порушення кримінальної справи за фактом знесення будинку та домагатися службового розслідування з приводу злочинної бездіяльності правоохоронців та чиновників, які допустили інцидент. За його словами, КМДА звертатиметься до депутатів Київради таВерховної Ради, до Генпрокурора та міністра МВС з вимогою утворити слідчу комісію з розслідування фактів бездіяльності окремих посадових осіб органів прокуратури та міліції. Крім того, Попов розказав про наміри через суд вимагати компенсації завданих збитків міста і позбавлення забудовника ліцензії. "Котлован на місці зруйнованого будинку буде засипано протягом кількох днів", - додав голова КМДА.

    Знищення будинку 1919 року на Жилянській 120Б почалося 10 вересня. А 11 вересня місцеві мешканці отримали запізнілу відповідь від Державної архітектурно-будівельної інспекції. Та визнала будівництво незаконним і направила в прокуратуру листа - аби там ужили заходів щодо забудовника. Забудовник - компанія "Елегантбуд", замовник - концерн "Ессо". На місці зруйнованого історичного будинку зведуть висотний житлово-офісний комплекс. У середу кияни спробували протистояти забудові, але проти них застосували силу вже добрі знайомі на будь-якому скандальному будівництві "хлопці в спортивних костюмах". Більше того, руйнівники історичного будинку на Жилянській 120Б погрожували місцевим мешканцям знести три сусідні будівлі. Під загрозою - будинки по Саксаганського 129Б, 129В та 131Б.

     

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.