• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Под Одессой раскрыли резонансное убийство маленкой девочки

    Опубликовано: 2013-09-13 07:33:00
    Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС в Одеській області.
     
    На сторінках інтернет-сайту «Цензор.нет» було оприлюднено статтю під назвою «Милиция выбивает признания в изнасиловании 11-летней девочки», щодо розслідування злочину, скоєного у відношенні 11-річної мешканки села Новоконстантинівка Роздільнянского району Одеської області.
     
    В матеріалі йдеться про те, що мешканка Одеси звернулася до народного депутата О.Бригинця зі скаргами на дії міліції, яка, на її думку, не «проявляє особливого завзяття у розслідуванні злочину, де головними підозрюваними стали родичі дівчинки, яких тримають в міліції і б'ють, змушуючи взяти на себе провину».
     
    Як повідомив начальник Роздільнянського райвідділу міліції Олександр Вініченко, для розкриття даного резонансного злочину правоохоронці провели дводобову напружену роботу, відпрацювавши усі можливі версії, результатом якої стало затримання зловмисників, які намагались вбити 11-річну дівчинку.
     
    30 липня о півночі до чергової частини Роздільнянського райвідділу міліції надійшло повідомлення від чергового фельдшера Роздільнянського районної лікарні, який повідомив, що до медичної установи в непритомному стані доставлено 11-річну дівчинку, жительку району. Оглянувши пацієнтку, лікарі діагностували вкрай тяжкий стан дитини, що став наслідком механічної асфіксії. На шиї потерпілої чітко проглядалась відповідна борозна. Правоохоронці негайно взялися за справу.
     
    Матір потерпілої повідомила, що її доньку знайшов сусід в лісосмузі неподалік будинку, в якому проживає родина.
     
    З перших хвилин роботи перед оперативниками постало чимало запитань, на які потрібно було шукати відповіді. Не гаючи часу, увесь особовий склад районної міліції з працівниками карного розшуку обласного управління виїхали на місце пригоди. До самого ранку міліціонери здійснювали подворовий обхід помешкань громадян села, де проживає дівчина. Однак, нічні пошуки результатів не дали, тому вранці наступного дня робота продовжилась ще з більшими зусиллями.
     
    Потерпіла весь цей час так і залишалася непритомною і до тями не приходила.
     
    І все ж, попри всі складнощі, правоохоронцям вдалося таки з’ясувати всі обставин цієї трагічної події, і в результаті встановити підозрюваних у злочині. Ними виявилися 19-річний парубок з сусіднього села та місцева 16 річна дівчина. Їх затримали та доставили до райвідділу, де почергово вони розповіли та в подальшому добровільно відтворили всі події на місці скоєння злочину, свідками чого були і мешканці села. Будь-яких силових методів до підозрюваних працівниками міліції не застосовувалося, так як все відбувалося безпосередньо у присутності представників прокуратури району.
     
    Зі слів самих затриманих було встановлено, що дівчина співмешкала з рідним братом потерпілої, та деякий час проживала разом з ними в одному домі. Того злощасного вечора, коли 11-річне дівча випасала за селом корів, вона й побачила в лісосмузі свою майбутню родичку в обіймах невідомого чоловіка, пообіцявши все розповісти старшому братові.
     
    Однак, додому повернулися вона не встигла. Чужинець, наздогнавши малолітню дівчинку, звалив її на землю та прикривав рота, аби малеча не кричала, а подруга тим часом накинула проволоку на шию та почала душити. Лише коли дівчинка втратила свідомість, вони залишили її в кущах і розійшлись по домівках, будучи впевненими у кінцевому результаті свого злодіяння. А для того, щоб заплутати сліди і наперед відвести від себе будь-які підозри, ще й зімітували ґвалтування малечі, знявши з неї нижню білизну.
     
    Потерпіла була перевезена з районної до обласної лікарні, де згодом, не приходячи до свідомості, померла.
     
    Наразі зловмисників судом заарештовано на період проведення досудового розслідування в рамках порушеного кримінального провадження за скоєння умисного вбивства малолітньої дитини. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
     
    Враховуючи громадський резонанс даного злочину, хід його розслідування перебуває на особистому контролі керівництва ГУМВС України в Одеській області.
     
    Источник e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.